Bertāns ar 12 punktiem palīdz komandai gūt svarīgu uzvaru ULEB Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva 12 punktus, palīdzot Turcijas klubam Stambulas «Dariššafaka Doguš» izcīnīt svarīgu uzvaru ULEB Eirolīgas turnīrā, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs.

«Dariššafaka Doguš» savā laukumā ar 77:72 (17:17, 18:16, 18:20, 24:19) uzvarēja Atēnu «Panathinaikos Superfoods» no Grieķijas.

Bertāns spēlēja 20 minūtes un 54 sekundes, uzbrūkot ar augstu precizitāti, jo trāpīja visus trīs divpunktniekus un divus no trim tālmetieniem. Tāpat viņš pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes, kas viņam deva astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Sīvajā cīņā pēc trīs ceturtdaļām rezultāts bija neizšķirts 53:53 un līdzsvars uz tablo (72:72) bija arī pirms pēdējām divām minūtēm, taču beigas labāk aizvadīja mājinieki, jo Breds Vanameikers trāpīja tālmetienu, bet Vils Klaiberns 51 sekundi pirms sirēnas pievienoja precīzu divpunktu metienu.

Vanameikers ar 24 punktiem kļuva par šīs spēles rezultatīvāko spēlētāju, kamēr uzvarētājiem 16 punktus guva arī Džeimss Andersons. Savukārt «Panathinaikos Superfoods» komandā 23 punktus sameta Kriss Singletons.

«Dariššafaka Doguš» tikai par uzvaras tiesu atpaliek no astotās pozīcijas, kas ULEB Eirolīgas regulārā čempionāta noslēgumā ļaus piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr citā spēlē Stambulas «Anadolu Efes» viesos pagarinājumā ar 99:92 (22:22, 27:21, 20:18, 13:21, 17:10) uzvarēja Kazaņas «Unics» komandu.

Uzvarētājiem Deriks Brauns guva 24, bet zaudētājiem Kīts Lengfords 23 punktus.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līdere ar 18 panākumiem 24 mačos ir Madrides «Real» komanda, kurai ar 17 uzvarām 23 spēlēs seko Maskavas CSKA, kas piektdien viesosies pie latvieša Rodiona Kuruca pārstāvētās Barselonas «Lassa». Tikmēr pie 17 panākumiem 24 mačos tikusi Pireju «Oympiacos» vienība.

Vitorijas «Baskonia», kuras pieteikumā ir Artūrs Kurucs, ar 13 uzvarām 24 spēlēs ir astotā, kurai ar 12 panākumiem seko «Dariššafaka Doguš».

Tikmēr Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Bambergas «Brose» un Ainara Bagatska trenētā Telavivas «Maccabi Fox» ar astoņām uzvarām ir attiecīgi 12. un 14.pozīcijā.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu