NBA čempione «Cavaliers» piesaistīs brīvo aģentu Sendersu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Klīvlendas «Cavaliers», kurai ir radušās problēmas sastāva garajā galā, piesaistīs brīvo aģentu Leriju Sendersu.

Senderss, kurš pēdējo reizi NBA spēlēja pirms diviem gadiem, pirmdien veiks fiziskos testus un veselības pārbaudi, pozitīvu rezultātu gadījumā noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām, aģentūru AP informēja par situāciju informēts avots.

Šobrīd 28 gadus vecais Senderss no 2010. līdz 2015.gadam pārstāvēja Milvoki «Bucks» komandu, bet pēdējās divās sezonās nespēlēja.

«Cavaliers» pēdējā laikā spēlē ļoti slikti, jo martā septiņos mačos NBA čempioni ir izcīnījuši tikai divas uzvaras. Komandu vajā arī savainojumu epidēmija, jo traumu dēļ nevar spēlēt Kevins Lavs un Kails Korvers, bet nesen iegūtais austrāliešu centrs Endrjū Boguts jau savā pirmajā spēlē, piedevām, jau pirmajā minūtē iedzīvojās kājas kaula lūzumā, tāpēc šosezon vairs spēlēt nevarēs.

Tagad «Cavaliers» plāno izpirkt Boguta līgumu, lai atbrīvotu vietu sastāvā un varētu piesaistīt Sendersu, kurš savulaik spēlējot «Bucks» rindās izcēlās ar metienu bloķēšanu.

NBA aizvadītās 233 spēlēs Senderss vidēji guva 6,5 punktus mačā, izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,8 metienus.

«Atlētisks un liels spēlētājs, kuram ir neticami labas metienu bloķēšanas spējas. Izskatās, ka Senderss vēlas vēl vienu iespēju, un cerams, ka mēs kā komanda viņam tādu dosim,» potenciālu komandas biedru novērtējis «Cavaliers» līderis Lebrons Džeimss.

Zīmīgi, ka Senderss jau februārī trenējās kopā ar «Cavaliers», tomēr tad vadība izvēlējās noslēgt līgumu ar Bogutu.

Šo sezonu Klīvlendas komanda sāka ar krievu centru Timofeju Mozgovu, taču viņa rādītais sniegums neapmierināja kluba vadību un centrs tika atlaists.

Iepriekš Sendersam gan bijušas problēmas ar sportiskā režīma ievērošanu, jo 2015.gadā viņš tika diskvalificēts uz desmit spēlēm par marihuānas lietošanu, piedevām, tas bija jau otrais šāda veida pārkāpums viņa karjerā.

LETA jau ziņoja, ka «Cavaliers» svētdien viesos ar 112:117 zaudēja Hjūstonas «Rockets» komandai, ciešot ceturto zaudējumu pēdējo piecu maču laikā.

Klīvlendas komanda ar 43 uzvarām 65 spēlēs gan saglabā līderpozīciju Austrumu konferencē, kur 12.pozīcijā ar 26 panākumiem 67 mačos ir Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu