«Valmiera/ORDO» pastiprinās ar Eirolīgā rūdīto Doru Fišeru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ascom

Iepriekšējās sezonas «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienība «Valmiera/ORDO» sastāvam piesaistījusi amerikāņu centra spēlētāju ar Izraēlas pilsonību Doru Fišeru, vēsta kluba preses dienests.

Ar 35 gadus veco un 211 cm garo Fišeru līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

Fišers desmit sezonas pavadījis Eirolīgas un ULEB Eirokausa līmeņa klubos. 2008./2009. un 2009./2010. gada sezonās Fišers bija viens no Eirolīgas granda Telavivas «Maccabi» līderiem, kura sastāvā kļuva par 2008./2009. gada Izraēlas čempionu, bet nākamajā sezonā izcīnīja Izraēlas kausu.

Iepriekšējā, 2015./2016. gada sezonā, Fišers pārstāvēja vienu no Izraēlas spēcīgākajiem klubiem Jeruzālemes «Hapoel Bank Yahav», kura sastāvā ULEB Eirokausā izcēlās vidēji spēlē ar 10,1 gūto punktu un 4,7 atlēkušajām bumbām, bet šosezon Fišers īsu brīdi pārstāvēja Puertoriko klubu «Capitanes de Arebico».

Kopumā Fišers Eirolīgā aizvadījis sešas sezonas, kuru laikā četras reizes izpelnījies nedēļas labākā spēlētāja balvu un joprojām ar 138 bloķētajiem metieniem 89 spēlēs ir starp desmit visu laiku labākajiem metienu bloķētājiem Eirolīgā.

«Valmiera/ORDO» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš par šīs sezonas pēdējo komandas papildinājumu stāsta: «Jau vairāku nedēļu garumā spēlētāju tirgū meklējām augsta līmeņa centra spēlētāju, kurš spētu būtiski pastiprināt mūsu 5. numura pozīciju.

Izskatījām vairāk nekā desmit kandidatūras un galarezultātā nonācām pie Dora Fišera – spēlētāja, kurš komentārus neprasa. Viņš ir ļoti pieredzējis, pēdējo desmit sezonu laikā spēlējot vadošajos Eirolīgas un Eirokausa klubos, bet tai pašā laikā vēl pietiekami ambiciozs sevi apliecināt sportiski.

Salīdzinoši īsā laikā izdevās vienoties par abām pusēm izdevīgiem nosacījumiem, un jau šajā nedēļā Dors ieradīsies Latvijā, lai pievienotos mūsu vienībai. Veiksmi Doram Valmieras kluba rindās, un ceru, ka gan viņa, gan komandas sniegums izšķirošajās spēlēs spēs iepriecināt mūsu atbalstītājus un līdzjutējus!»

Individuāli veiksmīgāko sezonu Fišers aizvadīja 2008./2009. gadā, kad, pārstāvot Telavivas «Maccabi», bija viens no dominējošākajiem centriem Eiropā un vidēji spēlē izcēlās ar 14,8 punktiem un 7,6 atlēkušajām bumbām.

Karjeras laikā viņš pārstāvējis arī tādas pazīstamas komandas kā Madrides «Real», Bilbao «Basket», «Brose Baskets» un Kazaņas «Unics».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu