Porziņģis: Pašlaik kliboju, tomēr nekad neko nevar paredzēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gūtā kājas trauma nav nekas nopietns, tomēr latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis nav drošs vai viņš varēs palīdzēt Ņujorkas «Knicks» komandai nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

«Knicks» komanda otrdien savā laukumā ar 87:81 (18:24, 24:28, 20:12, 25:17) pārspēja Indiānas «Pacers», tādējādi pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, bet Porziņģis ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē iedzīvojās savainojumā, kad sadursmē ar «Pacers» basketbolistu Montu Elisu traumēja kreisās kājas augšstilbu.

«Tobrīd tas bija diezgan sāpīgi,» pēc dueļa pauda Porziņģis, kurš laukumā vairs neatgriezās. «Kreisais augšstilbs ir diezgan stīvs, tomēr nav nekas nopietns.»

«Galvenais, ka nebija potītes trauma, tas parasti uztrauc visvairāk,» teica «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Nākamajā mačā «Knicks» ceturtdien Ņujorkas vienību derbijā uzņems NBA pastarīti Bruklinas «Nets», tomēr Porziņģis nav drošs vai tajā duelī varēs piedalīties. «Pašlaik kliboju, tomēr nekad neko nevar paredzēt. Es atlabstu diezgan ātri.»

Pirms spēles žurnālistiem Hornačeks atzina, ka ir izkāris balto karogu un «izslēgšanas turnīrs varētu būt neaizsniedzams».

«Nevaram vienmēr domāt par izslēgšanas turnīru, izslēgšanas turnīru, izslēgšanas turnīru,» teica Porziņģis.

«Uzsvaram jābūt uz spēli pēc spēles un vienkārši jācenšas katrā mačā kļūt labākiem.»

Latvijas basketbolists otrdien laukumā pavadītajās 24 minūtēs iemeta 11 punktus. Porziņģis ar vāju metienu precizitāti grozā raidīja četrus no 11 divpunktniekiem un vienu no sešiem tālmetieniem. Latvieša rēķinā šajā mačā arī trīs rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, trīs bloķēti metieni, divas kļūdas un viena piezīme.

Kopā pēdējās četrās spēlēs Porziņģis izcēlies ar 17 bloķētiem metieniem. «Tas ir kaut kas, ko varu izdarīt labi,» secināja latvietis.

«Esam izslēgšanas turnīrā vai neesam, bet visu laiku smagi cīnīsimies,» pēc dueļa uzsvēra «Knicks» galvenais treneris.

«Izslēgšanas turnīrs varētu nebūt sasniedzams, tomēr šī varētu būt iespēja jaunajiem puišiem parādīt, ko viņi var paveikt.»

«Pat ja neesam izslēgšanas turnīrā, jāspēlē šādi. Šovakar esmu lepns par puišiem,» par otrdienas maču uzsvēra Hornačeks, slavējot savus spēlētājus, kas otrajā puslaikā ļāva pretiniekiem iemest tikai 29 punktus.

«Knicks» rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Karmelo Entonijs, kurš pirmajā puslaikā iemeta tikai divus punktus, taču lieliski aizvadīja spēles beigas, nodrošinot mājiniekiem uzvaru. Vēl 16 punktus pievienoja Deriks Rouzs, bet ar 13 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām atzīmējās spāņu debitants Villijs Ernangomess.

«Knicks» ar 27 uzvarām 68 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma 12.vietā, taču izslēgšanas turnīru tā var sasniegt vairs tikai teorētiski. Līdz regulārās sezonas beigām Ņujorkas vienībai atlikušas 14 spēles un astotajā pozīcijā esošajai Milvoki «Bucks» ir par pieciem panākumiem vairāk.

Ceturtdien «Knicks» basketbolisti savā laukumā uzņems Bruklinas «Nets» komandu, bet pēc tam tiks uzsākta četru izbraukuma spēļu sērija, kas 25.martā noslēgsies pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio «Spurs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu