Gailītis: Vēl arī priekšā gaidāmas svarīgas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vicečempione basketbolā «VEF Rīga» sestdien VTB Vienotās līgas spēlē uzvarēja, jo basketbolisti labi spēlēja aizsardzībā un uzvarēja cīņā zem groziem, uzskata komandas galvenais treneris Jānis Gailītis.

«VEF Rīga» sestdien spēlē savā laukumā ar 73:62 uzvarēja Kazahstānas komandu «Astana», kas ir principiāla pretiniece par augstāku vietu kopvērtējuma tabulā.

«Paldies spēlētājiem par pašatdevi un cīņassparu laukumā. Vinnējām atlēkušās bumbas, kas bija ļoti svarīgi. Labi spēlējām aizsardzībā. Uzbrukumā gāja grūti, bet atradām iespējas tikt pie metieniem. Izmantojām to, ka pretiniekiem nebija tik plaša spēlētāju rotācija, turklāt diviem viņu spēlētājiem bija piezīmju problēmas, kas mums ļāva būt svaigākiem un ātrākiem izšķirošajā spēles daļā. Tas arī palīdzēja uzvarēt ceturto ceturtdaļu ar lielāko starpību,» klubs citē Gailīti.

Kā atzīmēja «VEF Rīga» galvenais treneris, basketbolisti izmantoja savu auguma pārsvaru cīņā zem groziem.

«Ļoti labi nospēlēja Iļja Gromovs (bloķēja trīs metienus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas). Šī bija svarīga spēle, tādā noskaņojumā arī izgājām laukumā. Vēl arī priekšā gaidāmas svarīgas spēles, gatavosimies,» skaidroja Gailītis.

Tikmēr «VEF Rīga» aizsargs Kristofers Ričardss uzsvēra, ka komandai izdevies izpildīt spēles uzdevumu.

«Šāda uzvara mums kalpos kā papildus pārliecības lādiņš pirms nākamās nedēļas spēles pret Tallinas «Kalev«/»Cramo«. Darbojāmies ar enerģiju. Strādāsim kārtīgi, lai sasniegtu mūsu mērķus,» atzīmēja Ričardss.

Savukārt Astanas komandas galvenais treneris Iljs Papateodors atklāja, ka jau gaidījuši smagu cīņu.

«Zinājām, cik sarežģīti ir spēlēt pret «VEF Rīga«. Zaudējām atlēkušās bumbas. Mums problēmas sagādāja tas, ka nedēļu iepriekš Kazahstānā mums bija kausa izcīņa, kurā nevarēja piedalīties mūsu viesspēlētāji, tādējādi paliekot bez treniņiem un spēlēm. Lai arī šodien viņi centās, viņiem bija sarežģīti ieiet ritmā. Tajā pašā laikā «VEF Rīga» iemeta svarīgus metienus. Gaidījām ko tādu, bet nereaģējām uz to pareizajā veidā,» stāstīja grieķu speciālists.

Tiesa, kādreizējais «VEF Rīga» basketbolists Robs Loverijs, kurš tagad pārstāv «Astana» komandu, pauda, ka spēlētāji bija labi sagatavojušies mačam.

«Pievīla psiholoģiskās problēmas spēles ceturtajā ceturtdaļā. Šī bija spēle, kas aizritēja aizsardzības zīmē. Zinājām, ka pretiniekiem ir auguma pārsvars un nāksies cīnīties. Vajadzēja labāk kustināt bumbu. Ceturtajā ceturtdaļā Gints Antrops (»VEF Rīga» jaunieguvums) iemeta divus trīspunktniekus, kas daudz ko mainīja. Psiholoģiski pieļāvām kļūdas, kas mums maksāja uzvaru. Rīga ir laba pilsēta ar labiem cilvēkiem, bet gribēju uzvarēt,» stāstīja Loverijs.

«VEF Rīga» Vienotās līgas kopvērtējumā ar deviņām uzvarām 18 spēlēs atgriezusies sestajā vietā, kamēr aiz tās ar deviņām uzvarām 19 cīņās ir Krasnojarskas «Jeņisej», bet «Astana» ar deviņiem panākumiem 20 mačos noslīdējusi uz astoto pozīciju.

«VEF Rīga» klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu