Gasols arī nākamajā sezonā plāno palikt Sanantonio «Spurs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Izcilais spāņu basketbolists Pau Gasols arī nākamajā sezonā plāno palikt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Sanantonio «Spurs», kuru pārstāv arī latvietis Dāvis Bertāns.

Šobrīd 36 gadus vecais basketbolists aizvadītajā vasarā ar «Spurs» noslēdza divu gadu līgumu, taču pēc šīs sezonas viņš varēs izlemt, vai palikt Sanantonio komandā, vai vienoties ar kādu citu vienību.

«Jāskatās, kas notiks vasarā, jo man ir iespēja slēgt jaunu līgumu vai pagarināt vienošanos ar «Spurs«. Redzēs, kāda būs situācija, taču mans plāns ir palikt te un turpināt izbaudīt labāko basketbolu pasaulē,» intervijā Katalonijas radio norādījis Gasols.

Tāpat basketbolists neizslēdza iespēju, ka sportista karjeru viņš varētu noslēgt Barselonas «Lassa» komandā, kurā 1998.gadā sāka profesionāļa karjeru. «Nevaru šādu iespēju izslēgt, tomēr jo ilgāk palikšu NBA, jo iespējas atgriezties Barselonas klubā būs mazākas,» norādīja spēlētājs.

Šosezon Gasols NBA regulārajā čempionātā 53 spēlēs vidēji mačā ir guvis 12,2 punktus, kas ir trešais rādītājs klubā, kā arī izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas mačā, šajā rādītājā esot labākais Sanantonio spēlētājs.

Gasols iepriekšējās divas sezonas spēlēja Čikāgas «Bulls» komandā, iepriekšējā sezonā vidēji mačā iemetot 16,5 punktus, bet pirms tam no 2008. līdz 2014.gadam pārstāvēja Losandželosas «Lakers», bet no 2001. līdz 2008.gadam spēlēja Memfisas «Grizzlies» rindās.

Gasols sešas reizes ir piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet NBA karjerā vidēji mačā ir guvis 18,2 punktus un izcīnījis vidēji 9,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

Kopā ar «Lakers» komandu Gasols 2009. un 2010.gadā kļuva par NBA čempionu.

Tāpat viņš Spānijas izlases rindās ir kļuvis par trīskārtēju Eiropas čempionu, reizi triumfējis pasaules čempionātā, bet olimpiskajās spēlēs izcīnījis divas sudraba un vienu bronzas medaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu