MVP kandidātu duelī «Rockets» pārliecinoši apspēlē «Thunder»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Oklahomasitijas «Thunder» līderis Rasels Vestbruks svētdien savāca savu 36. «triple-double» sezonā, bet viņa pārstāvētā vienība ar 125:137 izbraukumā piekāpās Hjūstonas «Rockets».

Šajā mačā laukumā tikās divi šīs sezonas kandidāti vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvai.

Džeimss Hārdens, kurš aizvada savas karjeras labāko sezonu, guva 22 punktus, savāca 12 atlēkušās bumbas un veica piecas rezultatīvas piespēles. Viņš bija tikai ceturtais rezultatīvākais spēlētājs savā komandā, taču «Rockets» svinēja panākumu.

Visvairāk punktu uzvarētājiem savāca Lū Viljamss, kas pretinieku grozā iemeta 31 punktu, pa 24 punktiem pievienoja Ēriks Gordons un Trevors Ariza.

Hjūstonas basketbolisti aizvadīja lielisku pirmo puslaiku, kurā realizēja vairāk nekā 70% metienu no spēles. Sāncenšu grozā «Rockets» spēlētāji pirmajās 24 minūtēs iemeta 79 punktus, iekrājot 18 punktu pārvaru.

Individuāli kārtējo reizi iespaidīgu sniegumu demonstrēja Vestbruks, kurš guva 39 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas zem groziem un veica 13 rezultatīvas piespēles partneriem. Turks Eness Kanters pievienoja 23 punktus.

Hārdens un Vestbruks cīnīsies par sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu. Ar viņiem konkurēs arī Klīvlendas «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss un Dāvja Bertāna komandas biedrs Sanantonio «Spurs» vienībā Kavai Lenards.

Vesbruks ir ceļā, lai kļūtu par visu laiku bagātāko basketbolistu vienas sezonas laikā iekrāto «triple-double» ziņā. NBA rekordists ir leģendārais Oskars Robertsons, kurš 41 «triple-double» no saviem karjeras 181 savāca 1961./1962. gada sezonā.

«Thunder» komandai regulārajā čempionātā vēl jāaizvada 10 mači.

Hjūstonas vienība jau garantējusi dalību izslēgšanas turnīrā, «Thunder» ir tuvu tam. Abas komandas pārstāv Rietumu konferenci.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu