Latvija 2018.gadā uzņems Eiropas U-18 čempionātu basketbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvija ieguvusi tiesības rīkot Eiropas U-18 čempionātu basketbolā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Lai rīkotājiem būtu vairāk laika kvalitatīvi sagatavoties, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) mainījusi jaunatnes čempionātu organizēšanas noteikumus, dodot iespēju interesentiem pieteikties gadu iepriekš. LBS kā pirmā uz tiesībām 2018.gadā rīkot Eiropas U-18 čempionātu puišiem pieteikusies jau pagājušajā vasarā, taču FIBA lēmumu aizkavēja 2016.gada Eiropas čempionāta pārcelšana uz pagājušā gada beigām.

Paredzams, ka pirmā posma spēles notiks Liepājā, Valmierā vai Ventspilī, bet izslēgšanas turnīra mači - Rīgā. Galīgais lēmums par norises vietām tiks pieņemts pēc konsultācijām ar pašvaldībām un Nacionālo sporta padomi.

Latvijas U-18 izlasei, kā rīkotājvalsts pārstāvei garantētas tiesības piedalīties 2018.gada turnīrā, neatkarīgi no vietas, ko komanda ieņems 2017.gada Eiropas U-18 čempionātā.

Eiropas čempionātu prestižākajā vecuma grupā Latvija rīkos trešo reizi - 2012.gadā Liepājā risinājās pirmā un otrā posma spēles (fināldaļa notika Lietuvas galvaspilsētā Viļņā), bet 2013.gadā Liepājā, Ventspilī un Rīgā notika viss U-18 čempionāts, kurā Latvijas komanda ar Kristapu Porziņģi un Anžeju Pasečniku priekšgalā izcīnīja ceturto vietu.

Iepriekš šomēnes LBS ziņoja, ka pieteikusies rīkot 2019.gada Eiropas čempionāta sievietēm pirmā posma divu grupu turnīrus, bet apstiprinājuma gadījumā izšķirošie mači risinātos citur.

Savukārt pirms gada Latvija pretendēja uz iespēju rīkot 2017.gada pasaules čempionātu U-19 basketbola izlasēm, bet tiesības tika piešķirtas Ēģiptes galvaspilsētai Kairai.

2016. un 2017.gadā Latvijā nenotiks neviens Eiropas vai pasaules čempionāts basketbolā, kas valstī bija risinājušies ik gadu kopš 2007.gada.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvijas Basketbola savienība (LBS) Eiropas čempionātu pirmo reizi sarīkoja 2001.gadā, kad Rīgā notika Eiropas U-16 čempionāts. Savukārt kopš 2007.gada Latvijā lielie turnīri bija notikuši katru vasaru: 2007.gadā - Eiropas U-16 meiteņu čempionāts Valmierā, 2008.gadā Eiropas U-20 vīriešu čempionāts Rīgā, 2009.gadā - Eiropas sieviešu čempionāts Liepājā, Valmierā un Rīgā, 2010.gadā - Eiropas U-20 sieviešu čempionāts Liepājā un Grobiņā, 2011.gadā - pasaules U-19 čempionāts Liepājā, Valmierā un Rīgā, 2012.gadā - Eiropas U-16 puišu čempionāta pirmais posms Ventspilī un Eiropas U-18 puišu čempionāta pirmais posms Liepājā.

Vēl 2013.gadā Liepājā, Ventspilī un Rīgā risinājās Eiropas U-18 čempionāts, gadu vēlāk Ogrē, Grobiņā un Rīgā notika Eiropas U-16 čempionāts, bet kulminācija tika sasniegta pērn, kad Rīgā notika Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem vienas apakšgrupas turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu