Vecvagars turpinās vadīt Latvijas U-20 basketbola izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) par U-20 izlases galveno treneri apstiprinājusi Arni Vecvagaru, kurš šo amatu pilda jau kopš 2014.gada.

Līdz ar to Vecvagars, kuram nākamnedēļ apritēs 43 gadi, vadīs Latvijas U-20 izlasi Eiropas čempionātā, kas no 15. līdz 23.jūlijam notiks Grieķijā.

Vecvagara vadībā U-20 izlase iepriekšējos divos Eiropas čempionātos bijusi pirmajā sešiniekā. Ja 2015.gadā izdevās izcīnīt piekto vietu, tad pērn tā bija sestā pozīcija.

«Septiņi 1997.gadā dzimušie spēlētāji U-20 čempionātā piedalījās jau pērn, vēl daži toreiz tika atbrīvoti pēdējā brīdī. Klāt nāks labākie 1998.gada basketbolisti. Potenciāli var izveidoties interesants sastāvs ar daudziem gara auguma uzbrucējiem,» LBS citē Vecvagara teikto. «Diemžēl zināms, ka vairākiem šā vecuma spēlētājiem ir nopietni savainojumi. Turklāt daudzi jau spēlē ārzemēs - jāapzina viņi trenētības pakāpe un mācību plāni. Tāpēc konkrētus uzvārdus pagaidām nesaukšu. Kandidātu sarakstu precizēsim līdz maija vidum, kad būs beigušās Jaunatnes līgas finālspēles vecākajā grupā.»

Vecvagars norādīja, ka Latvijas U-20 izlase koptreniņus varētu uzsākt 12.jūnijā.

Latvijas izlase gaidāmajās Eiropas meistarsacīkstēs sacentīsies vienā apakšgrupā ar Ukrainu, Izraēlu un Lietuvu.

Vecvagars Latvijas jaunatnes izlasi Eiropas čempionātā vadīs ceturto gadu pēc kārtas, bet 2014.gadā viņš ar U-18 valstsvienību izcīnīja astoto vietu.

Šis speciālists pašlaik vada arī «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu «Jūrmala»/«Fēnikss».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu