«VEF Rīga» basketbolisti Saldū nodrošina vietu LBL pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašreizējie valsts vicečempioni «VEF Rīga» ceturtdien Saldū notikušajā «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā turnīra mačā ar 79:73 (17:24, 19:9, 20:20, 23:20) pieveica «Jēkabpili» un automātiski nodrošināja vietu izslēgšanas turnīra pusfinālā.

Līdz ar to «Ventspils» un «VEF Rīga» kā regulārā turnīra uzvarētājas nodrošinājušas automātisku vietu LBL pusfinālā, kamēr 3.-6.vietu ieguvējām būs jāsacenšas ceturtdaļfinālā.

«VEF Rīga» sastāvā ar 23 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās komandas kapteinis Jānis Blūms, kamēr 21 punktu pievienoja Mārtiņš Meiers. Zīmīgi, ka viņi savā komandā bija vienīgie, kuri spēja sasniegt vismaz desmit gūto punktu robežu. Tikmēr «Jēkabpili» no zaudējuma neglāba Roberta Stumbra 28 punkti, kamēr desmit punktus pievienoja pieredzējušais Rinalds Sirsniņš.

«Jēkabpils» basketbolisti šo maču iesāka apņēmīgi, pirmās ceturtdaļas laikā iegūstot septiņu punktu pārsvaru, turklāt otrā ceturkšņa sākumā pēc Sirsniņa precīzā tālmetiena tablo vēstīja jau 27:19. Rīdziniekiem neklājās viegli ar pretinieku panākšanu, tomēr tas izdevās pirmā puslaika izskaņā, kad tika veikts neliels izrāviens - tas pirmās 20 minūtes ļāva noslēgt jau ar trīs punktu vadību (36:33).

Spēles gaita otrajā puslaikā gan nemainījās, jo abas vienības turpināja cīnīties punkts punktā. Lai arī trešajā ceturtdaļā «VEF Rīga» ieguva arī astoņu punktu pārsvaru, «Jēkabpils» vienība pretiniekus tālāk nepalaida. Intriga par šī mača uzvarētāju saglabājās līdz par beigām. Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Jēkabpils komandai izdevās pietuvoties līdz 67:68, ar Blūma un Meiera palīdzību nominālie šī mača saimnieki «VEF Rīga» nākamajos uzbrukumos guva septiņus punktus pēc kārtas.

Tas bija izšķirošais rīdzinieku izrāviens, jo «Jēkabpils» tā arī nespēja atspēlēties un piedzīvoja zaudējumu.

Rīdzinieki šonedēļ aizvada trīs spēles. Bez LBL dueļa «VEF Rīga» VTB Vienotās līgas mačā pirmdien ar 82:86 pagarinājumā piekāpās ULEB Eirolīgas komandai Kazaņas «Unics», bet svētdien šī paša turnīra ietvaros viesos jātiekas ar Krasnojarskas «Jeņisej».

Iepriekšējo un vienīgo reizi pirms tam šajā sezonā «VEF Rīga» un «Jēkabpils» tikās oktobra sākumā, kad izbraukumā rīdzinieki guva virsroku ar 92:61.

«VEF Rīga» komandas kapteiņa Blūma dzimtajā pilsētā Saldū aizvadīja savu otro mājas spēli šosezon. Sezonas sākumā tur tika pārspēta «Liepāja»/«Triobet» vienība.

LBL izslēgšanas turnīrā vietu nodrošinājušas «Ventspils», «VEF Rīga», «Valmiera»/ORDO, «Jēkabpils», «Barons kvartāls» un «Liepāja»/«Triobet» komandas.

Kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 26 uzvarām 29 mačos ir «Ventspils» komanda, kas zemāk vairs nevar nokrist. Tai ar 13 uzvarām 17 spēlēs seko «VEF Rīga», bet trešā ar 19 uzvarām 29 mačos ir pagājušās sezonas čempione «Valmiera»/ORDO.

Aiz pirmā trijnieka ar 16 uzvarām 30 mačos seko "Jēkabpils", piektā ar 15 uzvarām 29 spēlēs ir "Barons kvartāls", bet sešinieku ar 15 panākumiem 30 mačos noslēdz Liepāja"/"Triobet".

Septītajā un astotajā vietā ar 12 uzvarām 30 mačos seko «Ogre»/«Kumho Tyre» un «Jūrmala»/«Fēnikss», bet turnīra tabulu noslēdz «Latvijas Universitāte», kas izcīnījusi piecas uzvaras 30 mačos un «Valka»/«Valga», kas guvusi trīs panākumus 18 spēlēs.

«VEF Rīga», kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā izspēlē divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu