Bertāna pārstāvētā «Dariššafaka Doguš» nodrošina dalību Eirolīgas izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP

Latviešu basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas «Dariššafaka Doguš» piektdien ULEB Eirolīgas regulārā turnīrā noslēdzošās, trīsdesmitās, kārtas mačā savā laukumā ar 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13) pieveica sīvāko konkurenti Belgradas «Crvena Zvezda mts» no Serbijas un kā pēdējā nodrošināja dalību izslēgšanas sacensībās.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Latvietis grozā raidīja abus divpunktu metienus un vienīgo «sodiņu», kamēr viņa vienīgais trīspunktnieks lidoja grozam secen. Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un četri efektivitātes punkti.

«Dariššafaka Doguš» basketbolisti šo maču sāka ļoti apņēmīgi, pirmajās trijās minūtēs neļaujot pretiniekiem gūt kaut vienu punktu, kamēr paši panāca 10:0. Lai arī pēc tam Belgradas klubs nedaudz atguvās, iniciatīva joprojām piederēja mājinieku basketbolistiem, kuri lielākoties turējās aptuveni desmit punktu attālumā. Pirmajā puslaikā spēles gaita pārāk nemainījās, bet lielajā pārtraukumā «Dariššafaka Doguš» devās ar 11 punktu handikapu - 43:32.

Pašā otrā puslaika sākumā Stambulas vienība ieguva arī 15 punktu pārsvaru (47:32), bet turpmākajās minūtēs veiksmīgāk spēlēja «Crvena Zvezda mts», kas līdz trešās ceturtdaļas beigām pietuvojās vairs tikai līdz trim punktiem - 49:52. Turpinājums Serbijas klubam gan vairs nebija tik veiksmīgs, jo noslēdzošā ceturkšņa sākumā «Dariššafaka Doguš» atkal ieguva desmit punktu pārsvaru.

Pamatlaika beidzamajās minūtēs «Crvena Zvezda mts» tā arī vairs nespēja mainīt cīņas ritējumu, tāpēc Stambulas komandas basketbolisti izcīnīja diezgan drošu uzvaru.

«Dariššafaka Doguš» rindās 22 punktus iemeta Bredlijs Vanameikers, kamēr 16 punktus pievienoja Skotijs Vilbekins. Tikmēr Belgradas vienību no zaudējuma neglāba bosnieša Ognjena Kuzmiča 14 iemestie punkti.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā ar 22 uzvaru 29 spēlēs līderpozīciju ieņem Spānijas komanda Madrides «Real», bet otrais ar 21 panākumiem ir Krievijas grands Maskavas CSKA. Tālāk ar 19 panākumiem seko Grieķijas komanda Pireju «Olympiacos», kamēr Spānijas komanda Vitorijas «Baskonia», kas šim turnīram pieteikusi Artūru Kurucu, ar 17 uzvarām 30 mačos ir septītā.

Tikmēr pēdējā kārtā astoto vietu ieguva «Dariššafaka Doguš», kas 30 spēlēs izcīnīja 16 panākumus, bet tikpat uzvaru bija arī «Crvena Zvezda mts» vienībai. Tiesa, Belgradas klubs zaudēja abās savstarpējās cīņās, tāpēc priekšroka uz augstāku vietu tika Bertāna pārstāvētajai Turcijas komandai.

Desmitajā pozīcijā ar 14 panākumiem sezonu noslēdza «Žalgiris», kamēr uzreiz aiz tās ar 12 uzvarām ir Rodiona Kuruca pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas «Lassa». Tikmēr Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas «Brose» un Ainara Bagatska trenētā Telavivas «Maccabi FOX» no Izraēlas iekrāja pa desmit uzvarām 30 mačos, kas kopvērtējumā dos attiecīgi 13. un 14.vietu.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu