Bertāns ar lielisku otro puslaiku un 19 punktiem kaldina «Spurs» uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LM OTERO / TT NYHETSBYRÅN

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā guva 19 punktus, 17 no tiem iemetot otrajā puslaikā, bet viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda svinēja uzvaru.

«Spurs» viesos ar 102:89 (21:26, 29:35, 25:8, 27:20) pārspēja Dalasas «Mavericks». «Spurs» izcīnīja piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs, turklāt piektdien kļuva zināms, ka tās pretiniece «play-off» pirmajā kārtā būs Memfisas «Grizzlies».

Bertāns piektdienas mačā laukumā bija 38 minūtes, kas viņam ir jauns karjeras rekords. Šajā laikā rūjienietis iemeta piecus no deviņiem tālmetieniem, visus realizējot otrajā puslaikā, un divus no četriem divpunktu metieniem.

Tāpat viņam četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas un viena kļūda. «Spurs» ar Bertānu laukumā guva par septiņiem punktiem vairāk, nekā ielaida.

«Spurs» rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija vēl viens debitants Braiens Forbss, 16 punkti un 13 atlēkušās bumbas Deividam Lī, 12 punkti Džonatanam Saimonsam, bet ar desmit punktiem un 13 bumbām zem groziem atzīmējās Deveins Dedmons.

«Spurs» vienība šajā mačā iztika bez vairākiem līderiem – Kavai Lenarda, Tonija Pārkera, Po Gasola un Manu Džinobili.

«Mavericks» komandā desmit punktu robežu pārsniedza vien divi basketbolisti. Dvaits Pauelss guva 12 punktus, bet ar 11 punktiem izcēlās Jogi Ferrels.

Bertānam, kurš spēli sāka starta pieciniekā, pirmais puslaiks nebija sekmīgs, jo viņš realizēja tikai vienu metienu, kamēr «Spurs» pārtraukumā devās ar 11 punktu deficītu (50:61). Otro puslaiku latvietis iesāka ar diviem precīziem «trejačiem», panākot 58:63.

Turpinājumā tika deldēts «Mavericks» pārsvars, līdz trešā ceturkšņa vidū pretinieki tika panākti, bet Bertāns ceturtdaļas beigās guva vēl piecus punktus, panākot jau 75:69. Spēles pamatlaika pēdējās minūtēs rūjienietis iemeta vēl divus tālmetienus, bet «Spurs» svinēja drošu uzvaru ar rezultātu 102:89.

Zīmīgi, ka Bertāns no «Spurs» debitantiem ir otrs labākais tālmetienu izpildītājs. Viņš savā pirmajā sezonā iemetis 62 trejačus, par vienu apsteidzot Toniju Pārkeru, bet 2010.gadā 129 trīspunktniekus iemeta Gerijs Nīls.

"Spurs" ar 61 uzvaru 79 spēlēs ir stabili otrajā vietā Rietumu konfernecē un šādā pozīcijā finišēs arī sezonas noslēgumā. Savukārt "Mavericks"" ar 32 punktiem ir 11.pozīcijā un uz "play-off'" vairs nepretendē. Tikmēr septīto vietu ar ar 43 uzvarām 80 cīņās nodrošinājusi "Grizzlies", kas būs "Spurs" pretiniece izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

«Spurs» līdz sezonas beigām palikuši trīs mači

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu