«VEF Rīga» salūst otrajā puslaikā un pēdējās mājas spēlē zaudē «Lokomotiv-Kubaņ»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vicečempione basketbolā «VEF Rīga» savā VTB Vienotās līgas regulārā turnīra pēdējā mājās spēlē ceturtdien «Arēnā Rīga» ar 69:80 (27:23, 17:17, 14:29, 11:11) piekāpās Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ», kas šosezon aizkļuva līdz ULEB Eiropas kausa pusfinālam.

Līdz ar to «VEF Rīga» regulāro turnīru noslēgs septītajā pozīcijā un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar otrās vietas ieguvēju - Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas «Zeņit» vai «Lokomotiv-Kubaņ», taču Krasnodaras izredzes uz otro vietu ir stipri teorētiskas.

Latvijas komandas rindās rezultatīvākie bija Mareks Mejeris un Jānis Blūms, kuri iemeta pa 15 punktiem, desmit punkti Abdulam Gedijam. Tikmēr deviņus punktus iemeta Mārtiņš Meiers, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, bet astoņus punktus sameta Armands Šķēle.

Pretiniekiem pa 18 punktiem Teiloram Ročestijam un Raienam Brokhofam, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

Pateicoties Šķēles un Mejjera tālmetienim, «VEF Rīga» pēc nospēlētām trim minūtēm ieguva sešu punktu pārsvaru (10:4). Tiesa, pēc tam sekoja astoņi bezatbildes punkti pretinieku izpildījumā, kā rezultātā laukuma saimnieki nonāca iedzinējos ar 10:12.

Turpinājumā vēl pa trejačiem iemeta Gedijs un Arns Labucks, kas ceturkšņa vidū ļāva panākt 16:12, bet pirmais spēles nogrieznis tika noslēgts ar 27:23 mājinieku labā. Otrās ceturtdaļa sākums bija mazrezultatīvs, taču «VEF Rīga» saglabāja vadību, turklāt ceturkšņa vidū Šķēle ar vēl vienu tālmetienu panāca desmit punktu pārsvaru - 39:29.

Tomēr viesi aizvadīja labu puslaika nogali, līdz ar to pārtraukumā «VEF Rīga» devās vairs tikai ar četru punktu pārsvaru (44:40). Viesi iesākto turpināja trešajā ceturtdaļā, otro puslaiku iesākot ar izrāvienu 10:0 un iegūstot pārsvaru sev. Blūms ar diviem tālmetieniem panāca izlīdzinājumu, taču Krasnodaras basketbolisti atguva vadību.

Līdz trešās ceturtdaļas beigām «Lokomotiv-Kubaņ» iekrāja 11 punktu pārsvaru (69:58). Ceturtajā ceturtdaļā «VEF Rīga» nespēja aizķerties, vairākas reizes deficītu samazinot zem desmit punktiem un ciešot zaudējumu ar 69:80.

«VEF Rīga» šosezon Vienotās līgas 23 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras, kas tai dod septīto pozīciju kopvērtējuma tabulā, bet «Lokomotiv-Kubaņ» ar 16 uzvarām ir ceturtā.

Šī bija priekšpēdējā «VEF Rīga» spēle Vienotās līgas regulārajā turnīrā. Pēc mača ar «Lokomotiv-Kubaņ» rīdziniekiem svētdien būs «OlyBet» Latvijas basketbola līgas (LBL) spēle ar «Liepāja»/«Triobet» komandu, bet nedēļu vēlāk Saratovā būs tikšanās ar vietējo «Avtodor».

Šonedēļ «Lokomotiv-Kubaņ» nodrošināja vietu Vienotās līgas pamatturnīra labāko četriniekā, kas ļaus izslēgšanas turnīru sākt ar sava laukuma priekšrocībām. Pirmo četrinieku Krasnodaras vienība nodrošināja pirmdien, viesos ar 83:77 uzvarot tiešo konkurenti Kazaņas «Unics», kuras treneru kolektīvā strādā «VEF Rīga» bijušais galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

«Lokomotiv-Kubaņ» pērn spēlēja Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā, bet šosezon sasniedza Eiropas kausa pusfinālu. Nelielu daļu sezonas sezonas Krasnodaras komandā pavadīja arī latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš, taču pēc Eirokausu sezonas beigām viņa un vienības ceļi šķīrās.

«VEF Rīga» klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas, bet tikai otro reizi tai izdevies iekļūt izslēgšanas turnīrā. Pirms četriem gadiem ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 tika zaudēts Maskavas apgabala «Himki» komandai.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas «Parma». Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā «Nilan Bisons» no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi «Vita».

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu