«Jēkabpils» pēc negaidītas uzvaras pār «Ventspili» nodrošina ceturto vietu LBL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Jēkabpils» sestdien «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā savā laukumā ar 87:66 (17:19, 30:22, 13:14, 27:11) negaidīti pārliecinoši pieveica titulēto «Ventspili», tādējādi nodrošinot sev ceturto vietu regulārā čempionāta kopvērtējumā.

Zīmīgi, ka «Ventspils» līdz ar to LBL regulāro turnīru noslēgusi ar diviem zaudējumiem pēc kārtas, jo trešdien tika piedzīvota neveiksme arī pret «Barons kvartālu».

«Jēkabpils» sastāvā 20 punktus šajā mačā iemeta Roberts Stumbris, kamēr 18 punktus pievienoja lietuvietis Modests Kumpis. Savukārt ventspilniekus no zaudējuma neglāba Villija Dīna 17 punkti un Kristapa Janičenoka 13 punkti.

Jau pēc pirmajiem uzbrukumiem «Jēkabpils» izvirzījās vadībā ar 6:2, tomēr turpinājums tik aizvadīts punkts punktā, ventspilniekiem pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar divu punktu vadību (19:17). Mājinieki titulētajiem pretiniekiem gan neļāva iekrāt solīdāku pārsvaru. Tā vietā «Jēkabpils» pārņēma vadību un otrās ceturtdaļas laikā pēc Pāvela Veselova divpunktnieka izvirzījās vadībā jau ar 36:24. Ventspilnieki gan pamazām samazināja rezultāta starpību, bet pirmo puslaiku viņi tik un tā noslēdza ar sešu punktu deficītu (41:47).

«Jēkabpils» komanda arī otrajā puslaikā turpināja atrasties vadībā, turklāt ceturtajā ceturksnī «Ventspils» basketbolisti pilnībā salūza aizsardzībā un arī uzbrukumā nespēja izmantot savas iespējas. Pēc teicama izrāviena mājinieku pārsvars noslēdzošajā ceturtdaļā pārsniedza pat 20 punktus.

Abām komandām šī bija pēdējā spēle regulārajā čempionātā, kur uzvaru jau kādu laiku bija nodrošinājusi «Ventspils», bet «Jēkabpils» līdz pēdējai kārtai cīnījās par ceturto vietu, ko beigās arī izdevās iegūt.

«Jēkabpils» pēdējās septiņās regulārā čempionāta spēlēs izcīnīja piecas uzvaras, iepriekšējā mačā ar 81:67 pārspējot pagājušās sezonas Latvijas čempioni «Valmiera»/ORDO. Savukārt «Ventspils» iepriekšējā spēlē ar 89:94 piekāpās jēkabpiliešu tiešajai konkurentei «Barons kvartāls».

Iepriekš šosezon abas komandas bija tikušās trīs mačos, visos pie uzvarām tiekot ventspilniekiem.

Svētdien «Liepāja»/«Triobet» savā laukumā uzņems vicečempioni «VEF Rīga» un «Barons kvartāls» Rīgā tiksies ar «Valmiera»/ORDO basketbolistiem, bet pirmdien regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā «Latvijas Universitāte» savu skatītāju priekšā spēkosies ar «Jūrmala»/«Fēnikss» vienību.

LBL izslēgšanas turnīrā vietu nodrošinājušas «Ventspils», «VEF Rīga», «Valmiera»/ORDO, «Jēkabpils», «Barons kvartāls» un «Liepāja»/«Triobet» komandas.

Kopvērtējumā uzvaru ar 28 uzvarām 32 mačos izcīnīja «Ventspils» komanda. Tai ar 13 uzvarām 17 spēlēs seko «VEF Rīga», kas arī jau nodrošinājusi vietu pusfinālā, bet trešo vietu ar 20 uzvarām 31 mačā garantējusi «Valmiera»/ORDO.

Ar 18 uzvarām 32 mačos ceturto vietu ieguva "Jēkabpils", bet 17 panākumi 31 spēlē ir "Barons kvartāls" vienībai, taču jēkabpiliešiem ir labāka bilance savstarpējās spēlēs, bet sešinieku ar 15 panākumiem 31 mačā noslēdz Liepāja"/"Triobet".

Tikmēr «Ogre»/«Kumho Tyre» komandai ir 13 uzvaras 32 spēlēs, bet pie 12 uzvarām 31 mačā tikusi «Jūrmala»/«Fēnikss». Savukārt turnīra tabulu lejasgalā «Valka»/«Valga» guvusi trīs panākumus 18 spēlēs, bet «Latvijas Universitāte» izcīnījusi piecas uzvaras 31 mačā.

«VEF Rīga», kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā izspēlē divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu