Porziņģis: Ceru palīdzēt Latvijai Eiropas čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» zvaigzne Kristaps Porziņģis vēlas pārstāvēt Latvijas izlasi Eiropas čempionāta finālturnīrā Stambulā, vēsta «Fiba.com».

«Jā, noteikti es vēlētos spēlēt izlasē. Gribu ar valstsvienību iekļūt izslēgšanas mačos un aizvadīt teicamu turnīru,» sacīja Porziņģis.

Nākamās nedēļas sākumā Porziņģis grasās paziņot par saviem tuvākajiem nākotnes plāniem saistībā ar Latvijas basketbola izlasi.

«Turcijā cilvēki mīl basketbolu, tādēļ spēlēšana Stambulā notiks lielas spriedzes apstākļos. Mums būs jābūt gataviem no pirmās dienas un jāparāda savs labākais basketbols. Tāpat kā jebkurai komandai, mums būs nepieciešama veiksme,» skaidroja latvietis.

21 gadu vecais Porziņģis uzskata, ka Latvijas basketbols spēris soļus uz priekšu. «Mums ir labs potenciāls, un varam izveidot konkurētspējīgu komandu. Basketbols manā valstī ir pamatīgi progresējis.»

Porziņģis šosezon savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

«Knicks» ceturto gadu pēc kārtas netika NBA izslēgšanas spēlēs.

Piektdien Ziemeļamerikā plašu ažiotāžu izraisīja fakts, ka Porziņģis, būdams vīlies par «Knicks» komandā notiekošo, neieradās uz sezonas noslēdzošo tikšanos ar kluba vadību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu