Bertānam septiņi punkti zaudētā pirmajā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP

Latvietis Dairis Bertāns trešdien guva septiņus punktus pirmajā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla spēlē, tomēr neglāba Turcijas komandu Stambulas «Dariššafaka Doguš» no zaudējuma.

Stambulas vienība viesos ar 75:83 (24:16, 13:20, 16:25, 22:22) piekāpās regulārās sezonas spēcīgākajai komandai Madrides «Real» no Spānijas. Kaut maču pārliecinošāk iesāka «Dariššafaka Doguš», otrajā spēles pusē «Real» pretiniekiem neļāva iesaistīties cīņā par uzvaru.

Bertāns laukumā bija 15 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un divus no trijiem soda metieniem. Tāpat viņam bija trīs rezultatīvas piespēles un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas deva deviņus efektivitātes punktus.

Zīmīgi, ka pēdējā laikā Bertāns bija zaudējis vietu Stambulas komandas pieteikumā un iepriekšējos četros Eirolīgas mačos nebija nospēlējis daudz vairāk par desmit minūtēm.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Serhio Ļuļs, kamēr viesiem 21 punktu iemeta Bredlijs Vanameikers.

Sērija turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, otro maču vienībām piektdien vēlreiz aizvadot Madridē.

Pērn Daira brālis Dāvis Bertāns, pārstāvot Spānijas vienību Vitorijas «Laboral Kutxa», kļuva par pirmo latviešu spēlētāju, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās kopš to kopš gadsimta sākuma organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Tāpat viņš pērn bija vien otrais latvietis izslēgšanas sacensībās, sekojot Jānim Blūmam, kurš 2012.gadā ar Spānijas komandu Bilbao «Gescrap Bizkaia» zaudēja ceturtdaļfinālā.

Šosezon Dāvis Bertāns jau spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Sanantonio «Spurs».

Vēl vienā trešdienas mačā Grieķijas vienība Pireju «Olympiacos» savā laukumā ar 87:72 (18:11, 24:20, 25:19, 20:22) pārspēja Turcijas komandu Stambulas «Anadolu Efes». «Olympiacos» ātri pārņēma vadību un kontrolēja maču, svinot uzvaru desmitajā Eirolīgas «play-off» mājas spēlē pēc kārtas.

Uzvarētājiem 14 punktus iemeta Vangelis Mantzaris, ar 13 punktiem atzīmējās Ēriks Grīns, kamēr pa 11 punktiem guva Nikola Milutinovs un Georgs Printezis, kuram bija arī 11 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Turcijas vienību neglāba Tailers Hanijkats, kuram bija 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas, bet ar 14 punktiem atzīmējās Tomā Ertels.

Arī šeit tagad «Olympiacos» ir priekšā ar 1-0.

LETA jau vēstīja, ka, pateicoties lieliskam sniegumam noslēdzošajās minūtēs, otrdien ceturtdaļfināla sērijas ar uzvarām sāka pagājušās sezonas finālistes Maskavas CSKA un Stambulas «Fenerbahce». Krievijas grands CSKA savā laukumā ar 98:90 (26:19, 18:21, 28:22, 26:28) uzveica Spānijas vienību Vitorijas «Baskonia», bet «Fenerbahce» komanda no Turcijas ar 71:58 (16:15, 12:27, 20:8, 23:8) apspēlēja Grieķijas vienību «Panathinaikos Superfoods».

Komandas, kas uzvarēs sērijās līdz trim uzvarām, iekļūs finālturnīrā, ko vienības no 19. līdz 21.maijam izspēlēs Stambulā arēnā, kas pāris mēnešus vēlāk rudenī uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu