Vestbrukam 51 punkts un «triple-double», «Thunder» nonāk iedzinējos ar 0-2

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Viens no šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākā spēlētāja balvas pretendentiem Rasels Vestbruks trešdien izcēlās ar iespaidīgu «triple-double» izslēgšanas turnīra mačā, bet viņa pārstāvētā Oklahomasitijas «Thunder» komanda Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē viesos ar 111:115 (35:26, 22:36, 21:24, 22:29) piekāpās Hjūstonas «Rockets».

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām «Rockets» panākusi jau 2-0 vadību.

Vestbruks šajā mačā izcēlās ar 51 punktu, 13 rezultatīvām piespēlēm un desmit atlēkušajām bumbām. Tiesa, viņš izšķirošajos brīžos nospēlēja diezgan blāvi un nespēja aizvest komandu līdz uzvarai. Ceturtajā ceturtdaļā basketbolists grozam garām aizmeta 14 metienus, kas ir pēdējo 20 sezonu antirekords.

Līdz šim NBA izslēgšanas turnīrā neviens basketbolists nebija guvis «triple-double», spējot iemest tik daudz punktu.

«Mača beigās nebiju noguris. Mani neinteresē personīgā statistika, bet gan komandas rezultāts, un mēs zaudējām,» izteicās Vestbruks.

Tikmēr «Rockets» rindās rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Hārdens.

Tieši Hārdens un Vestbruks tiek uzskatīti par galvenajiem pretendentiem uz šīs sezonas NBA vērtīgākā spēlētāja balvu.

Savukārt regulārā čempionāta uzvarētāja Goldensteitas «Warriors» trešdien pat bez viena no saviem līderiem Kevina Duranta Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē savā laukumā ar 110:81 (33:17, 22:29, 28:12, 27:23) sagrāva Portlendas «Trail Blazers».

Durants šo maču izlaida neliela kājas savainojuma dēļ, turklāt pastāv iespējamība, ka atpūta viņam tiks dota arī sērijas trešajā mačā.

Tiesa, tas tik un tā neliedza «Warriors» izcīnīt graujošu uzvaru un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzīties vadībā ar 2-0. Trešajā ceturtdaļā mājinieki Portlendas basketbolistiem ļāva gūt tikai 12 punktus.

«Mums ir jābūt agresīviem. Šajā mačā tas īsti neizdevās, tomēr šo cīņu uzvarējām ar savu aizsardzību,» norādīja «Warriors» basketbolists Stefans Karijs, kurš mājinieku rindās bija rezultatīvākais ar 19 punktiem. Tikmēr 16 punktus pievienoja Klejs Tompsons.

Savukārt «Trail Blazers» labā 15 punktus iemeta Moriss Herkless, kamēr ierastie komandas līderi Sīdžejs Makolums un Demjens Lilards guva attiecīgi 11 un 12 punktus.

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē Vašingtonas «Wizards» savu skatītāju priekšā ar 109:101 (23:24, 28:19, 23:35, 35:23) apspēlēja Atlantas «Hawks», arī sērijā panākot 2-0.

«Wizards» rindās lielisku sniegumu ceturtajā ceturtdaļā demonstrēja Bredlijs Bīls, kurš tajā iemeta 16 no sava 31 punkta. Tikmēr Džons Vols kopumā pievienoja 32 punktus.

Savukārt «Hawks» no zaudējuma neglāba Pola Milsepa 27 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Kā vēstīts, Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ir vadībā 2-0 pret Memfisas «Grizzlies».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu