Pasečņikam 24 punkti un labots personīgais rezultativitātes rekords Spānijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks svētdien iemeta 24 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, sasniedzot savu rezultativitātes rekordu šajā turnīrā, bet viņa pārstāvētā Grankanārijas «Herbalife» savā laukumā ar 104:86 (29:17, 21:16, 26:27, 28:26) pārspēja Madrides «Movistar Estudiantes» komandu.

Līdz ar panākumu «Herbalife» trīs kārtas pirms regulārā čempionāta beigām nodrošināja vietu ACB izslēgšanas turnīrā.

Pasečņiks šajā mačā laukumā bija 21 minūti, kuru laikā iemeta 11 no 13 divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem. Tāpat viņam septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, divi bloķēti metieni, divas piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Latvietis par parādīto sniegumu iekrāja 30 efektivitātes koeficienta punktus, arī šajā statistikas rādītājā labojot personīgo rekordu. Iepriekšējie rekordi Pasečņikam bija samesti 18 punkti un efektivitātes koeficienta 21 punkts.

Pasečņiks bija rezultatīvākais savā komandā, bet pretiniekiem 26 punktus guva Edvins Džeksons.

Kā vēsta Pasečņika aģents Artūrs Kalnītis, spēli vērojuši daži Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu pārstāvji. Kā zināms, Pasečņikam tiek prognozēta vieta šī gada NBA drafta pirmajā kārtā.

Tikmēr ar četriem punktiem svētdien atzīmējās Rolands Šmits, bet viņa pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit» viesos ar 78:96 (16:24, 17:25, 24:27, 21:20) piekāpās Andoras «MoraBanc», zaudējot cerības iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Valmierietis šajā spēlē laukumā pavadītajās 20 minūtēs un 30 sekundēs iemeta divus no trim divpunktu metieniem, bet aizmeta garām divus tālmetienus. Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, viens noteikumu pārkāpums, divas izprovocētas piezīmes un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

«Montakit» rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Marko Popovičs, bet uzvarētājiem 20 punktus sameta Deivids Volkers.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 21 uzvaru 28 spēlēs ir «Valencia basket», kam ar 20 panākumiem 27 cīņās seko Madrides «Real» komanda.

«Herbalife» ar 19 uzvarām 29 mačos ir piektā, bet «Montakit» ar 11 uzvarām atrodas 12.pozīcijā 17 klubu vidū, no astotās vietas atpaliekot par četriem panākumiem, bet līdz sezonas beigām vēl atlicis aizvadīt trīs mačus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu