Porziņģis paziņo savu lēmumu: Spēlēšu Latvijas izlasē!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» zvaigzne Kristaps Porziņģis pārstāvēs Latvijas basketbola izlasi šā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Informācija tiek papildināta...

«Vasaras priekš manis ir ļoti svarīgs posms. Šo laika posmu es izmantoju, lai sagatavotos NBA sezonai. Lēmums bija grūts. Tomēr esmu izlēmis, ka šovasar palīdzēšu nacionālajai komandai Eiropas čempionātā,» preses konferencē atklāja Porziņģis.

Porziņģis Latvijas pieaugušo izlasē līdz šim nav spēlējis. 2013.gadā viņš palīdzēja Latvijas U-18 izlasei savās mājās izcīnīt ceturto vietu Eiropas junioru čempionātā, bet nākamās vasaras veltījis individuālajai attīstībai.

«Jau sezonas laikā par to domāju, tomēr eju soli pa solim un cenšos koncentrēties tikai klubam arī sliktajās dienās. Visu sezonu zemapziņā man bija sajūta, ka gribu spēlēt izlasē, un līdz ko beidzās sezona, biju puslīdz vesels un sapratu, ka gribu spēlēt izlasē,» teica basketbola zvaigzne.

Latvijas basketbola valstsvienības treniņnometne pirms Eiropas čempionāta sāksies 17.jūlijā un savās mājās tiks aizvadītas piecas pārbaudes spēles.

Eiropas čempionāta no 31.augusta līdz 17.septembrim risināsies Stambulā, Helsinkos, Telavivā un Klužā-Napokā. Latvija apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D grupā kopā ar pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un «play-off» cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā.

Pēc nākamā Eiropas čempionāta turpmāk finālturnīri tiks aizvadīti vien reizi četros gados.

Porziņģis šosezon savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

«Knicks» ceturto gadu pēc kārtas netika NBA izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu