Bertāna pārstāvētā «Spurs» nonāk vienas uzvaras attālumā no konferences pusfināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LM OTERO / TT NYHETSBYRÅN

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertana pārstāvētā Sanatonio «Spurs» komanda otrdien nonāca vairs tikai viena panākuma attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla.

«Spurs» otrdien konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē savā laukumā ar 116:103 (23:23, 32:26, 32:27, 29:27) pieveica Memfisas «Grizzlies», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī noslēdzošais, notiks ceturtdien Memfisā. Pirmajos divos šī dueļa mačos savās mājās uzvarēja «Spurs», bet pēc tam Sanantonio komandai viesos sekoja divas neveiksmes.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus. Latvietis grozā raidīja vienu no pieciem trīspunktniekiem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja vienu piezīmi.

«Spurs» rindās 28 punktus iemeta šīs vienības līderis Kavai Lenards, kamēr 20 punktus pievienoja Petijs Milss, kuram bija ir karjeras rezultatīvākā «play-off» spēle. Tieši Milss ar vairākiem precīziem trīspunktniekiem cīņas beigās nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Tikmēr «Grizzlies» sastāvā 26 punktus iemeta Maiks Konlijs, bet ar 17 punktiem atzīmējās spānis Marks Gasols.

Mača pirmajās minūtēs «Grizzlies» komandai izdevās iegūt dažu punktu pārsvaru, bet mājinieki no Sanantonio pamazām izlīdzināja spēles gaitu. Bertāns pirmo reizi laukumā nāca cīņas astotajā minūtē, kad rezultāts bija neizšķirts 14:14, savukārt pašās pirmās ceturtdaļās beigās viņš neiemeta divus trīspunktniekus pēc kārtas. Pirmais ceturksnis noslēdzās ar neizšķirtu 23:23.

Latvietis uzspēlēja vēl arī pirmās otrā ceturkšņa minūtes, bet tad tika nomainīts. Tikmēr «Spurs» basketbolistiem pamazām bija izdevies pārņemt iniciatīvu un vadību, taču Memfisas vienība mājiniekus tālāk par astoņiem punktiem nepalaida. Pirmo puslaiku Sanantonio komanda noslēdza ar sešu punktu vadību - 55:49.

«Spurs» iesākto turpināja arī trešajā ceturksnī, jo tā sākumā mājinieki ne tikai pārsniedza desmit punktu vadību, bet pēcāk ieguva jau 18 punktu pārsvaru (81:63). Ap to laiku laukumā atgriezās arī Bertāns, bet 12 sekundes līdz ceturkšņa beigās viņš tika pie saviem pirmajiem punktiem, trāpot trīspunktnieku.

Tiesa, trešās ceturtdaļas beigās «Grizzlies» basketbolisti bija sākuši atspēlēšanos, kas turpinājās arī noslēdzošajā cīņas nogrieznī. Bertāns tikmēr tika nomainīts līdz ar ceturtā ceturkšņa sākumu. Jau beidzamās ceturtdaļas trešajā minūtē viesi no Memfisas bija atjaunojuši intrigu cīņu par uzvaru, pietuvojoties vairs tikai līdz četru punktu attālumam (83:87), bet turpinājumā komandas grozam uzbruka ar ļoti augstu precizitāti, tāpēc «Spurs» vadību izdevās nosargāt.

Ceturtajā ceturtdaļā svarīgos brīžos vairākus tālmetienus trāpīja «Spurs» basketbolists Milss, kā arī atzīstami turpināja spēlēt mājinieku līderis Lenards. Tieši cīņas noslēdzošās minūtes Sanantonio vienība aizvadīja lieliski, jo tā guva 12 punktus pēc kārtas, kas ļāva panākt jau 114:97.

Līdz ar to noslēdzošajās pāris minūtēs «Spurs» nomainīja līderus pret rezervistiem, kas laukumā ļāva vēlreiz nākt arī Bertānam, kurš cīņas beigās netrāpīja vēl divus trīspunktniekus.

«Spurs» un «Grizzlies» NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikās arī pērn, kad Sanantonio komanda sēriju uzvarēja ar 4-0. Līdzīgs rezultāts bija arī 2013.gadā, kad «Spurs» četros mačos triumfēja Rietumu konferences finālā, tomēr tagad abu komandu duelis ir daudz sīvāks.

Kā vēstīts, Grega Popoviča trenētā «Spurs» komanda regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, bet «Grizzlies» komanda guva par 18 panākumiem mazāk un bija septītajā vietā konferencē.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warriors» vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu