Bertāna pārstāvētā «Spurs» sasniedz NBA Rietumu konferences pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīra pirmās kārtas sestajā spēlē viesos sīvā cīņā ar 103:96 (24:22, 21:28, 30:24, 28:22) uzvarēja Memfisas «Grizzlies» komandu, iekļūstot Rietumu konferences pusfinālā.

«Spurs» sērijā līdz četrām uzvarām svinēja panākumu ar 4-2, bet par vietu Rietumu konferences finālā mērosies spēkiem ar Hjūstonas «Rockets» komandu.

«Spurs» Rietumu konferences pusfinālā iekļuva otro gadu pēc kārtas un piekto reizi pēdējās sešās sezonās.

Bertāns ceturtdien aizvadītajā mačā spēlēja četras minūtes un četras sekundes, punktus negūstot. Viņš netrāpīja vienu tālmetienu, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu piezīmi, bet «Spurs» ar viņu laukumā guva par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem kārtējo teicamo maču aizvadīja komandas līderis Kavai Lenards, kurš guva 29 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet Tonijs Pārkers izcēlās ar 27 punktiem, kamēr Lemarkuss Oldridžs guva 17 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr «Grizzlies» rindās Maiks Konlijs sameta 26 punktus, Marks Gasols izcēlās ar 18, bet Zeks Rendolfs ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Aizvadītā cīņa bija ļoti sīva, jo tajā 16 reizes rezultāts bija neizšķirts, bet deviņas reizes kāda no komandām pārņēma vadību. Pēc pirmā puslaika «Spurs» zaudēja ar 45:50, bet pirms pēdējās ceturtdaļas bija vadībā ar 75:74. Zīmīgi, ka «Grizzlies» pirmajā puslaikā gandrīz pusi punktu guva ar tālmetieniem, jo trāpīja astoņus trejačus, labojot kluba rekordu.

Bertāns laukumā devās trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, vispirms pieļaujot kļūdu piespēlē, tad izcīnot atlēkušo bumbu un aizmetot garām trejaci. Laukumā viņš vēlreiz atgriezās pirmā puslaika beigu daļā, taču tad nospēlēja mazāk par minūti.

Izšķirošie notikumi spēlē risinājās pēdējā ceturtdaļā, kurā «Grizzlies» nepilnas septiņas minūtes pirms beigām atradās vadībā ar 88:81. taču tad savu vārdu teica Lenards, kurš guva astoņus «Spurs» punktus pēc kārtas, iesākot viesu izrāvienu 22:8, kas ļāva izcīnīt uzvaru un iekļūt nākamajā kārtā.

Sanantonio komanda aizvadītajā mačā bija krietni pārāka cīņā par atlēkušajām bumbām (48 pret 28), tostarp 16 bumbas iegūstot uzbrukumā, kas ļāva gūt 17 otrās iespējas punktus.

Līdz šim šajā sērijā abas komandas savās mājās bija uzvarējušas, bet «Spurs» sestajā mačā šo tradīciju lauza.

«Spurs» un «Grizzlies» NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikās arī pērn, kad Sanantonio komanda sēriju uzvarēja ar 4-0. Līdzīgs rezultāts bija arī 2013.gadā, kad «Spurs» četros mačos triumfēja Rietumu konferences finālā, tomēr tagad abu komandu duelis bija daudz sīvāks.

Rietumu konferences pusfinālu pret Hjūstonas «Rockets» komandu «Spurs» sāks pirmdien ar spēli savās mājās. «Rockets» izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 uzvarēja Oklahomasitijas «Thunder».

Kā vēstīts, Grega Popoviča trenētā «Spurs» komanda regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, bet «Grizzlies» komanda guva par 18 panākumiem mazāk un bija septītajā vietā konferencē.

Tikmēr «Rockets», kuras līderis Džeimss Hārdens pretendē uz šīs sezonas līgas vērtīgākā spēlētāja balvu, regulārajā čempionātā ar 55 uzvarām ieņēma trešo vietu konferencē.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalās NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warriors» vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu