Porziņģis pretendē uz sezonas labākā NBA bloķētā metiena balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis no Ņujorkas «Knicks» komandas ir izraudzīts par vienu no trim pretendentiem uz šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākā bloķētā metiena veicēja balvu.

NBA pirms šīs sezonas labāko spēlētāju apbalvošanas ceremonijas ir ieviesusi sešas jaunas kategorijas, kurās balvu ieguvējus noteiks līdzjutēju balsojumā.

Viena no balvām ir «Labākais bloks», kurai bez Porziņģa nominēti arī Sanantonio «Spurs» līderis Kavai Lenards un Maiami «Heat» spēlētājs Hasans Vaitsaids.

Līdzjutēji balsot un noteikt labākā bloka īpašnieku varēs līgas mājas lapā internetā «www.nba.com/nbaawards», kā arī sociālajos tīklos «Facebook», «Twitter» un «Instagram».

Nominācijai izvirzīts Porziņģa 12.marta spēlē pret Bruklinas «Nets» veiktais bloks, kad viņš uzlika «jumtiņu» Spenseram Dinvidijam, piedevām bumbu ar vienu roku pretiniekam arī atņemot.

Minētajā mačā pret līgas pastarīti «Knicks» gan cieta zaudējumu ar 112:120, bet Porziņģis šajā mačā bloķēja piecus metienus, par diviem atpaliekot no sava karjeras rekorda.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis bloķēja 129 pretinieku metienus, vidēji spēlē izdarot 1,9 blokus, kas bija piektais labākais rādītājs līgā. Labākais šajā statistikas rādītājā bija Rūdijs Gobērs no Jūtas «Jazz», kas mačā vidēji izdarīja 2,6 bloķētus metienus.

Zīmīgi, ka šosezon Porziņģis par katru bloķēto metienu ziedoja 500 ASV dolārus (460 eiro) Ņujorkas jauno basketbolistu izglītībai, līdz ar to šādā veidā labdarībai nonāca 64 500 dolāri (59 300 eiro). Šī nauda tiks fondam, kas rūpējas par jaunatnes basketbola programmas RENS audzēkņu izglītību. Iegūtie līdzekļi palīdzēs jaunajiem basketbolistiem par brīvu apgūt dažādus mācību priekšmetus, bet vecākajiem audzēkņiem sagatavoties testiem uzņemšanai koledžās.

Tikmēr Dāvja Bertāna komandas biedrs «Spurs» komandā Lenards savu nominēto bloku veica mačā ar Hjūstonas «Rockets», ar kuru «Spurs» pirmdien sāks izslēgšanas spēļu sēriju, bet Vaitsaids izcēlās pret Toronto «Raptors».

Starp sešām jaunajām NBA balvu nominācijām iekļauts arī «Labākais bumbas trieciens grozā»,»Labākā piespēle», «Labākais uzvaru nesošais metiens», «Labākais individuālais sniegums» un «Labākais spēles stils».

NBA balvu pasniegšanas ceremonija 26.jūnijā notiks Ņujorkā. Tajā tradicionāli tiks apbalvoti arī sezonas labākie jau ierastajās nominācijās, tostarp paziņojot sezonas vērtīgāko spēlētāju (MVP) un labāko līgas debitantu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu