Bertāna treneris: Lenards šobrīd ir labākais basketbolists NBA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio «Spurs» komandas līderis Kavai Lenards pašlaik ir labākais spēlētājs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), uzskata šīs vienības galvenais treneris Gregs Popovičs.

«Spurs» ceturtdien NBA izslēgšanas turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē izbraukumā ar 103:96 pieveica Memfisas «Grizzlies», sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

«»Grizzlies» ir lieliska komanda. Esmu priecīgs, ka mums izdevās viņus pieveikt. Paredzu, ja mums savā starpā būtu jāspēlē desmit mači, katra komanda uzvarētu pa piecām reizēm. Tomēr esam tur, kur esam, tāpēc vēlos apsveikt Memfisas komandu ar lielisku sezonu un galveno treneri ar teicami padarītu darbu,» pēc mača teica Popovičs.

«Memfisas vienības basketbolists Maiks Konlijs jau labu laiku ir viens no nenovērtākajiem saspēles vadītājiem līgā. Viņam ir augsts basketbola intelekts, viņu ir ļoti grūti nosegt,» uzskata Popovičs, kurš uzslavēja arī savas vienības līderi Lenardu. «Uzskatu, ka Lenards pašlaik ir labākais spēlētājs līgā, kā arī labākais divvirzienu basketbolists.»

Lenards kļuvis par izteiktu «Spurs» komandas līderi, kurš sērijā pret «Grizzlies» sešos mačos vidēji iemeta 31,2 punktus un izcīnīja 6,0 atlēkušās bumbas.

«Vienkārši esmu priecīgs, ka mums izdevās tikt pāri pirmajai kārtai. Memfisas komanda aizvadīja lielisku sēriju. Šāda sērija mums palīdzēs izslēgšanas turnīra turpinājumā, jo nebija viegli. Mēs esam ieguvuši papildus pārliecību,» tikmēr pēc sērijas noslēguma teica Lenards.

Nākamajā kārtā «Spurs» sacentīsies pret Hjūstonas «Rockets», kas savā sērijā ar 4-1 pieveica Oklahomasitijas «Thunder». Hjūstonas kluba līderis ir Džeimss Hārdens, kurš pretendē uz līgas vērtīgākā spēlētāja balvu.

«Tāpat ir lieliski iegūt pāris brīvas dienas - tās īpaši palīdzēs mūsu pieredzējušajiem puišiem. Mums ir jāpārgrupējas un jāatgūst enerģija. Skaidrs, ka nākamā kārta būs vēl grūtāka. Hjūstona ir lieliska komanda, kuras līderis ir vērtīgākā spēlētāja balvas kandidāts. «Grizzlies» un «Rockets» ir diezgan atšķirīgas vienības,» norādīja Lenards.

Tikmēr Bertāns sērijā pret «Grizzlies» piedalījās piecās spēlēs, caurmērā katrā no tām laukumā pavadot nedaudz vairāk par deviņām minūtēm. Šajos mačos viņš vidēji izcēlās ar 3,2 punktiem.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalās NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warriors» vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu