Tomass mirušās māsas dzimšanas dienā iemet 53 punktus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielisku sniegumu rādošais Aizija Tomass otrdien sasniedza savu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rezultativitātes rekordu un iemeta 53 punktus, palīdzot Bostonas «Celtics» komandai gūt otro uzvaru sērijā ar Vašingtonas «Wizards», kamēr Goldensteitas «Warriors» veiksmīgi iesāka sēriju pret Jūtas «Jazz».

Austrumu konferences pusfināla sērijas otrajā mačā «Celtics» ar rezultātu 129:119 (29:42, 35:25, 20:22, 30:25, 15:5) savā laukumā pagarinājumā pieveica Vašingtonas «Wizards», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:0.

Tomass guva 20 punktus ceturtajā ceturtdaļā, bet vēl deviņus pagarinājumā. Izslēgšanas turnīrā neviens tik daudz nebija iemetis kopš 2003.gada, kad Alens Aiversons izcēlās ar 55 punktiem spēlē.

Izslēgšanas sacensībās Tomass rāda lielisku sniegumu, ko īpaši iespaidīgu padara emocionālais fons - dienu pirms «Celtics» komandas pirmās spēles izslēgšanas turnīrā satiksmes negadījumā gāja bojā Tomasa jaunākā māsa Čaina, bet dienu pirms otrās kārtas sākuma bija viņas bēres. Līdz šim astoņos «play-off» mačos Tomass vidēji izcēlies ar 28,0 punktiem.

Tieši otrdien būtu bijusi Čainas 23.dzimšanas diena un viņas brālis šajā dienā trāpīja 18 no 33 metieniem no spēles, kā arī 12 no 13 tālmetieniem. Viņa karjeras rezultativitātes rekords līdz šim bija 52 punkti, bet izslēgšanas turnīrā Tomass līdz šim nebija spējis gūt vairāk par 42 punktiem.

«Mazākais, ko es varu darīt, ir doties laukumā un spēlēt par viņu,» otrdien pauda Tomass. «Zinu, ka, pienākot spēlei, mani puiši dos man enerģiju.»

Tāpat pirmdien Tomass piecas stundas pavadīja zobārsta krēslā, jo sērijas pirmajā spēlē basketbolistam tika izsists zobs, kas gan neliedza to cīņu turpināt.

Vēl otrdienas spēlē «Celtics» sastāvā ar 15 punktiem un 12 bumbām zem groziem atzīmējās Els Horfords, kamēr pa 14 punktiem pievienoja Džejs Krovders un Eiverijs Bredlijs.

Tikmēr «Wizards» komandā vismaz desmit punktus sameta septiņi basketbolisti, labākajam no tiem ar 40 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm esot Džonam Volam. Tiesa, viņš 19 no šiem punktiem guva vēl pirmajā ceturtdaļā.

Citā spēlē ar uzvaru otro kārtu sāka regulārās sezonas čempione Goldensteitas «Warriors», kas savā laukumā ar 106:94 (27:21, 31:25, 26:27, 22:21) pārspēja Jūtas «Jazz».

Uzvarētājiem ar 22 punktiem izcēlās Stefans Karijs, kamēr pa 17 punktiem sameta Dreimonds Grīns un Kevins Durants, neizrādot pazīmes, ka viņi laukumā nebija devušies nedēļu, jo «Warriors» iepriekšējo sēriju noslēdza daudz ātrāk par pretiniekiem.

Pagājušās sezonas vicečempioniem joprojām nepalīdzēja galvenais treneris Stīvs Kers, kuru atkal piemeklējušas muguras problēmas.

«Jazz» sastāvā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija centrs Rūdijs Gobērs.

Tāpat šajā spēlē «Warriors» atcerējās desmit gadu jubileju kopš, tā sauktās, «We Believe» («Mēs ticam») komandas, kas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā izslēdza favorīti Dalasas «Mavericks». Uz spēli bija ieradušies deviņi bijušie tā laika «Warriors» spēlētāji (Stefans Džeksons, Beirons Deiviss, Monta Eliss, Els Haringtons, Džeisons Ričardsons, Adonals Foils, Kelena Azubukī Patriks O'Braients un Žarko Čabarkapa), kā arī Mets Bārnss, kurš šobrīd atkal pārstāv šo komandu, bet nebija latvieša Andra Biedriņa un galvenā trenera Dona Nelsona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu