«VEF Rīga» uzvar arī trešajā LBL pusfināla spēlē un kļūst par «Ventspils» pretinieci finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pērnās sezonas «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla atkārtojumā sestdien vicečempione «VEF Rīga» arī trešo reizi pārspēja «Valmiera»/ORDO komandu un sasniedza finālsēriju, kurā Latvijas klasikā tiksies ar «Ventspili».

Pusfināla sērijas trešajā mačā «VEF Rīga» Kauguros samērā droši ar 85:70 (27:17, 16:21, 21:10, 21:22) pārspēja valmieriešus, kas ļāva sērijā triumfēt ar 3-0.

Uzvarētājiem ar 29 punktiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Kristofers Ričardss, kurš mačā trāpīja septiņus tālmetienus, bet ar 17 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un sešiem izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās Mārtiņš Meiers.

Maču pēc potītes traumas gūšanas jau pirmajā puslaikā noslēdza lietuvietis Arns Labucks.

Savukārt valmieriešiem ar 19 punktiem palīdzēja Damjērs Pitss.

Šajā sērijā intriga bija tikai pirmajā mačā, kad «VEF Rīga», pateicoties precīzam Jāņa Blūma pustālajam metienam, izcīnīja uzvaru ar 71:70, bet otrajā mačā viesos uzvarēja pretiniekus ar 87:76.

Titulētā «Ventspili» savā pusfināla sērijā jau iepriekš ar 3-0 apspēlēja «Barons kvartālu».

Abas komandas savā starpā LBL finālā tiksies piekto reizi pēdējos sešos gados. Četras no iepriekšējām sešām reizēm labāki bijuši rīdzinieki.

Kā regulārā turnīra otrās vietas ieguvēja «VEF Rīga» nodrošināja dalību pusfinālā, bet «Valmiera»/ORDO basketbolisti palika trešie un viņiem izslēgšanas turnīrs bija jāsāk no ceturtdaļfināla sērijas, kurā ar 3-2 pārspēja «Liepāja»/«Triobet» komandu.

Šosezon abas komandas savā starpā regulārajā turnīrā tikās divas reizes un abas spēles izvērtās ļoti saspringtas, uzvaras spēles galotnēs gūstot «VEF Rīga’» komandai (68:60 un 95:90).

Kādā no izslēgšanas spēļu stadijām abas komandas tikās ceturto reizi. Pirmās divas reizes abas vienības savā starpā tikās LBL ceturtdaļfinālos, kad 2008. un 2009.gadā ar rezultātiem 2-0 un 2-1 uzvarēja «VEF Rīga». Iepriekšējā sezonā valmieriešiem izdevās revanšēties par iepriekšējām neveiksmēm LBL izslēgšanas turnīrā un finālsērijā uzvarēt ar 4-3, iegūstot savu pirmo titulu vēsturē.

Valmieras komandas sastāvā no pērnās sezonas ir palikuši septiņi spēlētāji - Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Raimonds Gabrāns, Lauris Blaus, Ervīns Jonāts, Jānis Kaufmanis un Haralds Kārlis, kurš pērnajā finālsērijā nevarēja piedalīties savainojuma dēļ, kamēr «VEF Rīga» komandā no pērnā gada palikuši vien Mārtiņš Meiers un Mareks Mejeris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu