Ventspilī sākas LBL finālsērija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Pirmo spēli «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā šodien aizvadīs BK «Ventspils» un «VEF Rīga» komanda. Mačs Ventspils olimpiskajā sporta centrā sāksies plkst. 19.40. To tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Regulāro čempionātu Kārļa Muižnieka vadītā «Ventspils» komanda noslēdza līderpozīcijā, tādēļ sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām ieguvusi sava laukuma priekšrocības.

Sezonas laikā abi nesamierināmie pretinieki tikās divas reizes, abos mačos pārākai esot Kurzemes vienībai. Pirmajā spēlē, kas notika 14. janvārī, «Ventspils» svinēja uzvaru ar 81:73, bet otrajā mačā 4. martā «Elektrum» olimpiskajā sporta centrā ar 80:77.

«VEF Rīga» LBL finālā spēlēs astoto gadu pēc kārtas.

Trijās pusfināla spēlēs vadošais spēlētājs lietderībā «Ventspils» komandā bija spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis, kuram vidēji 17,3 punkti un 5,3 atlēkušās bumbas. Pa 13,3 punktiem spēlē ventspilnieku viesspēlētājiem Edgaram Žeļonim un Folarinam Kempbelam.

«VEF Rīga» vienībā pusfināla sērijā rezultatīvākais bija Kriss Ričards (15,7 punkti), bet visefektīvākais bija Mārtiņš Meiers (12,7 punkti, 8,7 atlēkušās bumbas). Teicamas spēles pret valmieriešiem aizvadīja arī Abduls Gadijs (12,7 punkti un 7,3 rezultatīvas piespēles), bet ar 12,3 punktiem, 5,0 atlēkušajām bumbām un 4,0 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Jānis Blūms. Turpat līdzās arī Mareks Mejeris, kuram vidēji mačā 11,7 punkti (pusfinālā trīspunktu metienu precizitāte 54%).

Pusfinālā «Ventspils» ar 3-0 pieveica «Barons kvartāls» komandu, savukārt Jāņa Gailīša vadītā «VEF Rīga» ar tādu pašu rezultātu iepriekšējās sezonas finālsērijas atkārtojumā apspēlēja «Valmiera/ORDO».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu