«Barons kvartāls» nonāk uzvaras attālumā no LBL bronzas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkvalmiera.lv

«Barons kvartāls» «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas trešajā spēlē sestdien viesos ar rezultātu 79:60 (21:19, 15:13, 17:15, 26:13) pārspēja pērnās sezonas čempionu «Valmieru»/ORDO.

Sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām «Barons kvartāls» izvirzījušies vadībā ar 2-1 un jau pirmdien Rīgā var nodrošināt LBL bronzu.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Deniss Krestiņins, 13 punkti Kristapam Medisam, bet ar 11 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tailers Larsons, desmit punkti Dāvim Rozītim, bet ar 8+11 atzīmējās Roberts Freimanis.

Valmieriešiem rezultatīvākais bija Dors Fišers, kurš guva 21 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet 11 punkti Mārtiņa Laksas kontā.

«Barons kvartāls» pirms ceturtās ceturtdaļas atradās vadībā ar sešiem punktiem (53:47), bet ceturtā ceturkšņa pirmajā pusē nosargāja savu grozu neiekarotu, kamēr paši sameta 12 punktus, iegūstot pārliecinošu pārsvaru (65:47). Atlikušajās piecās minūtēs valmierieši nespēja atgūt izsēto, rīdziniekiem svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 79:60.

Bronzas sērijas pirmajā mačā otrdien dramatisku uzvaru savā laukumā ar 69:63 izcīnīja valmierieši, savukārt otrajā mačā ceturtdien «Barons kvartāls» savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 90:73.

Šosezon komandas LBL regulārajā čempionātā bija tikušās četras reizes. Pirmajā tikšanās reizē Rīgā uzvarēja «Barons kvartāls», bet nākamajās trijās spēlēs pārāki bija Valmieras basketbolisti.

Izslēgšanas turnīrā valmierieši ceturtdaļfinālā ar 3-2 pieveica «Liepāja»/«Triobet», bet pusfinālā pērnās sezonas finālsērijas atkārtojumā ar 0-3 zaudēja «VEF Rīga» vienībai, Valmieras klubam noliekot valsts čempionu pilnvaras. Tikmēr «Barons kvartāls» ceturtdaļfinālā ar 3-2 pārspēja «Jēkabpils» komandu, bet pusfinālā ar 0-3 zaudēja «Ventspilij».

Kopš 1992.gada komandas LBL turnīros tikušās 95 reizes, 52 mačos uzvarot rīdziniekiem, bet 43 - valmieriešiem. Pēdējās piecās sezonās no 28 mačiem 20 uzvarējuši Valmieras basketbolisti.

Bronzas sērijā komandas savstarpēji sacenšas trešo reizi. 2004.gadā ar 3-1 pārāka bija Rīgas vienība, bet 2013.gadā valmierieši sērijas gaitā atspēlējās no 0-2 un guva virsroku ar 3-2.

Valmieras komanda pērn izcīnīja savu pirmo LBL titulu vēsturē. Savukārt rīdzinieki par valsts čempioniem kronēti divas reizes 2008. un 2010.gadā.

Tikmēr finālsērija starp «VEF Rīga» un «Ventspili» sākās piektdien, kad rīdzinieki viesos svinēja uzvaru ar 76:66. Abas komandas savā starpā LBL finālā tiekas piekto reizi pēdējos sešos gados. Četras no iepriekšējām sešām reizēm labāki bijuši rīdzinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu