Portāls: Vītola karjeru turpinās Vētras trenētajā Polijas komandā «Gdynia»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TIBOR ILLYES / MTI

Latvijas izlases basketboliste Kristīne Vītola karjeru turpinās Polijas komandā «Gdynia», kuru no nākamās sezonas trenēs pieredzējušais latviešu speciālists Gundars Vētra, vēsta portāls «Sportacentrs.com».

Patlaban 25 gadus vecā Vītola šo sezonu iesāka Spānijas čempionvienībā Salamankas «Perfumerias Avenida», tomēr viņa nebija apmierināta ar savu spēles laiku, tāpēc pēc sportistes iniciatīvas līgums tika pārtraukts. Jau oktobra sākumā viņa pievienojās Stambulas «Galatasaray», kuras sastāvā aizkļuva līdz pusfināliem Turcijas čempionātā un FIBA Eirokausā.

Latviete Turcijas čempionātā vidēji mačā guva 10,1 punktu un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas, bet Eirokausā viņai caurmērā vienā spēlē 9,9 punkti un 5,9 bumbas zem groziem.

Vītola pēc Teksasas Universitātes absolvēšanas 2014.gada vasarā pievienojās Spānijas komandai Saragosas «Mann-Filter», bet nākamajā sezonā viņa pārstāvēja «Perfumerias Avenida», kuras rindās rindās piedzīvoja debiju FIBA Eirolīgā un triumfēja Spānijas čempionātā.

Vītola aizpērn Latvijas izlasē debitēja Eiropas čempionātā. Šobrīd viņa ar Latvijas valstsvienību gatavojas šī gada kontinenta meistarsacīkstēm.

«Gdynia» šosezon regulārajā čempionātā ieņēma astoto vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā, kur piekāpās nākamajai čempionei «Sleza Wroclaw» komandai.

Savulaik zem nosaukuma «Lotos» Gdiņas komanda divreiz spēlēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas finālā (2002. un 2004.gadā), bet par Polijas čempionu šim klubam izdevies kļūt 11 reizes, taču pēdējoreiz tas noticis 2010.gadā. Tāpat vienība piecas reizes triumfējusi valsts kausa izcīņā.

Savu pēdējo titulu, kas bija Polijas kauss, Gdiņas komanda izcīnīja 2011.gadā. Tolaik komandu vadīja bijušais Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris, grieķis Georgs Dikeulaks, bet sastāvā bija latviete Elīna Babkina.

Šosezon Vētra nevienā klubā nestrādāja. Viņa iepriekšējā pieturvieta bija Krievijas sieviešu basketbola klubs Kurskas «Dinamo», kur viņš pēc nepilnu divu gadu darba tika atbrīvots pagājušā gada pavasarī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu