Dāvis Bertāns: Šī bija neticama sezona un lieliska pieredze

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latviešu basketbolistam Dāvim Bertānam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio «Spurs» rindās šī bijusi neticama sezona un lieliska pieredze, norādīja spēlētājs.

«Spurs» komanda, ko šosezon pārstāvēja arī latviešu debitants Bertāns, pirmdien piekāpās regulārās sezonas uzvarētājai Goldensteitas «Warriors» arī ceturtajā Rietumu konferences finālsērijas spēlē, noslēdzot sezonu.

«Smagi sezonu beigt šādi, bet šī bija neticama sezona, lieliska pieredze un es patiešām to izbaudīju,» savā «Instagram» kontā ierakstījis Bertāns. «Nokļūt šeit nebija viegli, turklāt vēl joprojām šķiet neticami, ka esmu daļa no šīs lieliskās organizācijas un NBA. Paldies «Spurs» faniem par atbalstu visas šīs sezonas garumā un tiekamies nākamsezon!»

NBA regulārajā čempionātā Bertāns laukumā gāja 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Bertāns četros mačos guva vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa debijas sezonā latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika iemests 21 punkts.

Bertāns kļuva par pirmo latviešu basketbolistu, kurš spēlējis NBA konferences finālā, izslēgšanas turnīra rezultatīvākajā mačā tiekot pie 13 punktiem. Kopā latvietis izslēgšanas turnīrā 13 mačos vidēji nospēlēja 8,6 minūtes, kuru laikā izcēlās ar vidēji 2,8 punktiem un savāca 1,5 bumbas zem groziem.

Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas turnīrā. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warrors» vienību, ar kuru 2007. un 2013. gadā sasniedza otro kārtu, līdz ar to Bertāns ir pirmais latvietis, kurš spēlējis konferences finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu