«Lietuvos rytas» par ballēšanos diskvalificē trīs leģionārus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Titulētais Viļņas «Lietuvos rytas» klubs pēc zaudējuma Lietuvas Basketbola līgas (LKL) pusfinālā diskvalificējusi trīs leģionārus, vēsta lietuviešu basketbola apskatnieks Donats Urbons.

«Lietuvos rytas» pusfināla ceturtajā spēlē otrdien izbraukumā ar 77:86 piekāpās Panevēžas «Lietkabelis», sērijā līdz trim uzvarām ciešot negaidītu neveiksmi ar 1-3.

Savukārt trešdien «Lietuvos rytas» par ballēšanos pēc zaudējuma nolēmusi diskvalificēt Klevinu Hannu, Teiloru Braunu un Koriju Fišeru. Tāpat pēc zaudējuma ballējies arī Drū Gordons, taču tagad viņš jau devies uz ASV, lai ārstētu traumēto kāju.

Līdz ar to «Lietuvos rytas» pirms LKL bronzas sērijas palikusi bez četriem leģionāriem, tādējādi par favorītu uz trešo vietu kļuvusi Daiņus Adomaiša trenētā Klaipēdas «Neptūnas». «Lietuvos rytas» bronzas sērijā palikusi ar diviem leģionāriem - amerikāni Džimiju Beronu un poli Adamu Lapetu. Pārējo sastāvu veido vietējie basketbolisti, bet bronzas sērijā tiks piesaistīti arī jaunie spēlētāji.

Klaipēdas vienība LKL pusfinālā ar 1-3 zaudēja Lietuvas flagmanim Kauņas «Žalgiris».

«Esmu satriekts par to, kā viņi rīkojās izslēgšanas turnīra laikā. Viņiem vajadzēja būt līderiem, taču viņi neievēroja disciplīnu un līdz rītam atradās bāros. Nepatīkami, ka par to uzzinājām tik vēlu.

Varbūt pusfinālā būtu spēlējuši bez basketbolistiem, kuri ir tik nedisciplinēti,» apskatnieks Simons Baranausks citē Viļņas komandas galveno treneri Rimu Kurtinaiti.

Diskvalifikācijas gan nebija vienīgās problēmas, jo pēc atgriešanās Viļņā «Lietuvos rytas» komandu sagaidīja ultras, kuri vēlējās doties līdzi amerikāņu leģionāriem viņu nakts gaitās.

«Līdzjutēji neciena mūsu komandu. Pēc spēles vēlējāmies pateikties jums par atbalstu, bet jūs uzgriezāt mums muguras. Nevar nepieminēt, ka, ejot no autobusa uz zāli, 40 fani kliedza un vēlējās izkauties ar amerikāņiem,» tviterī rakstīja Brauns.

«Runā par komandu un ģimeni, tajā pašā laikā uzbrūk pēc spēles un vairs nav nekāda ģimene,» raksta Fišers.

«Tas ir ļoti skumji. Jūs visi nesaprotat to, kā ir būt sportistam, kuram jāiziet cauri visam gan fiziski, gan garīgi. Savainojumi, kāpumi un kritumi. Spēlējam komandai, spēlējam mums. Ne tāpēc, lai pēc tam kautos brīžos, kad neesat apmierināti ar mūsu sniegumu,» atzīmēja Gordons.

«Lietuvos rytas» komandai ir iespējas pagarināt līgumus ar Gordonu un Braunu, taču Viļņas vienība, visticamāk, to nedarīs.

«Lietuvos rytas» par Lietuvas čempioni kronēta piecas reizes, bet iepriekšējais tituls tika izcīnīts 2010.gadā. Nākamās sešas sezonas par čempioni kļuvusi «Žalgiris», kuras kontā ir 18 Lietuvas čempionāta zelti.

Jau pērn «Lietuvos rytas» neiekļuva LBL finālā, jo pusfinālā ar 2-3 piekāpās «Neptūnas» vienībai.

Pērn par Lietuvas čempioniem sesto gadu pēc kārtas kļuva «Žalgiris», kas ar 4-1 pieveica «Neptūnas».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu