Antrops: Pēc pievienošanās «VEF Rīga» basketbolu izbaudīju vēl vairāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Negaidītā pāreja no «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) lejasgala vienības «Ogre»/«Kumho Tyre» uz spēcīgo «VEF Rīga» uzbrucējam Gintam Antropam ļāvusi vēl vairāk izbaudīt basketbolu, sacīja spēlētājs.

Pagājušajā nedēļā «VEF Rīga» kļuva par Latvijas čempioni, LBL finālsērijā negaidīti pārliecinoši ar 4-0 apspēlējot regulārā čempionāta uzvarētāju «Ventspili». Pašlaik jau 35 gadus vecajam Antropam šis bija pirmais Latvijas čempiona tituls karjerā, bet rīdzinieku rindas viņš papildināja vien februāra beigās, kad pārnāca no «Ogre»/«Kumho Tyre» komandas, kur bija tās līderis.

«Kļūt par čempionu kādā no līgām ir viens no basketbolista galvenajiem mērķiem. Sezonas sākumā, kad vēl spēlēju «Ogre»/«Kumho Tyre», protams, nedomāju, ka kaut kas tāds ar mani varētu notikt,» atklāja Antrops. «Mans personīgais mērķis bija šo sezonu aizvadīt pēc iespējas labāk un izbaudīt basketbolu. Beigās sanāca to izbaudīt daudz vairāk, nekā to biju gaidījis.»

Tiesa, «VEF Rīga» sastāvā Antropa loma bija krietni mazāka, nekā tas bija Ogres klubā, tomēr basketbolists pārcelšanos uz Latvijas galvaspilsētas komandu nenožēlo.

«Noteikti esmu apmierināts ar pievienošanos «VEF Rīga». Šai komandai bija mērķis kļūt par Latvijas čempioni. Tas man tika teikts arī tad, kad ierados šajā vienībā, līdz ar to tas man bija tāds patīkams pagrieziena punkts.

Nav viegli pieņemt, ka, nākot no komandas, kur tev bumba visu laiku ir rokās, pēkšņi spēlē ierobežotu minūšu skaitu un citādāka veida basketbolu. Bija grūtāk, bet kopējā rezultāta dēļ tas bija tā vērts,» uzsvēra Antrops.

Basketbolists nenoliedza, ka šajos mēnešos bijušas sarunas par palikšanu «VEF Rīga» sastāvā arī nākamajā sezonā, tomēr skaidrība šajā jautājumā varētu būt vēlāk.

«Domāju, LBL finālsērijas iznākumu ļoti ietekmēja tas, ka «Ventspils» mēnesi bija pavadījusi bez nopietnas spēļu prakses. Viņiem nebija vērā ņemamu pretinieku, bet mēs tikmēr cīnījāmies pret ļoti labām komandām VTB Vienotajā līgā, tostarp Sanktpēterburgas «Zeņit».

Mums spēļu pieredze bija daudz nopietnāka, kas nospēlēja ļoti būtisku lomu,» uzskata Antrops.

«VEF Rīga» par Latvijas čempioniem kļuva arī laika posmā no 2011. līdz 2013. gadam, kā arī 2015. gadā, savukārt pērn finālā dramatiskā cīņā cieta neveiksmi pret «Valmiera»/ORDO, pretiniekiem zaudējot septiņu maču sērijā ar 3-4. Savukārt «Ventspils» komanda, kas ir deviņkārtēja Latvijas čempione, finālā zaudēja septīto reizi vēsturē, piedevām pēdējās četras neveiksmes ir bijušas tieši pret «vefiņu».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu