Strēlnieks ar 14 punktiem palīdz «Brose» nonākt uzvaras attālumā no Vācijas čempiontitula

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva 14 punktus, bet viņa pārstāvētā Bambergas «Brose» komanda nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no triumfa Vācijas čempionātā.

«Brose» Vācijas bundeslīgas finālsērijas otrajā mačā izbraukumā ar 88:76 (24:16, 24:16, 22:21, 18:23) pārspēja Oldenburgas «Ewe Baskets», kas šosezon bija Latvijas kluba «Ventspils» pretiniece Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā.

Sērijā līdz trim uzvarām «Brose» līdz ar to izvirzījusies vadībā ar 2-0, bet fināla nākamais mačs, kas var būt arī pēdējais, notiks svētdien.

Strēlnieks laukumā pavadīja 26 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no pieciem trīspunktniekiem.

Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un trīs piezīmes.

Jau no paša šīs spēles sākuma iniciatīva piederēja «Brose» basketbolistiem, kuri pirmo puslaiku noslēdza ar 16 punktu vadību (48:32). Savukārt otrā puslaika sākumā viesu pārsvars pārsniedza arī 20 punktus, bet atjaunot intrigu «Ewe Baskets» tā arī nespēja.

Bambergas vienības rindās rezultatīvākais basketbolists ar 21 punktu bija Fabjēns Kozērs.

Finālsērijas pirmajā mačā «Brose» savā laukumā izcīnīja graujošu uzvaru ar 96:60

«Brose» pusfinālā ar 3-0 pārspēja Minhenes «Bayern», bet «Ewe Baskets» ar 3-2 pieveica regulārā čempionāta uzvarētāju Ulmas «Ratiopharm».

Pirms tam ceturtdaļfinālā «Borse» ar 3-1 apspēlēja cita latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Bonnas «Telekom Baskets» vienību.

Vācijas bundeslīgas uzvarētāja nākamajā sezonā varēs piedalīties ULEB Eirolīgas turnīrā.

«Brose» komanda par Vācijas čempioni kļuvusi jau iepriekšējos divus gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu