Timma oficiāli pievienojas Spānijas klubam «Baskonia»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma oficiāli kļuvis par Spānijas augstākās līgas (ACB) un ULEB Eirolīgas komandas Vitorijas «Baskonia» spēlētāju, ceturtdien paziņoja klubs.

Vienošanās noslēgta uz nākamajām trim sezonām, teikts «Baskonia» kluba oficiālajā «Twitter» kontā un arī mājaslapā, taču sīkākas līguma detaļas netiek izpaustas.

Šāds scenārijs bija gaidāms, jo jau maija vidū neoficiāla informācija liecināja, ka Timma kļūs par «Baskonia» komandas spēlētāju. Arī pats basketbolists intervijās neslēpa, ka par viņu interesējas Spānijas klubi.

Pašlaik 24 gadus vecais Timma pēdējās divas sezonas pavadīja Krievijas klubā Sanktpēterburgas «Zeņit», kur bija viens no līderiem, turklāt šajā sezonā arī komandas kapteinis.

Timma šosezon VTB Vienotajā līgā 28 spēlēs vidēji guva 12,6 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas, savukārt ULEB Eiropas kausā viņam 13 spēlēs vidēji 16,2 punkti un 4,7 atlēkušās bumbas.

«Zeņit» pagājušajā nedēļā piedzīvoja neveiksmi VTB Vienotās līgas pusfinālā pret Maskavas apagabala «Himki», sērijā līdz trīs uzvarām zaudējot ar 2-3, lai gan pirmajos divos mačos uzvarēja tieši Sanktpēterburgas komanda.

«Baskonia» klubs šosezon ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 piekāpās pašreizējiem turnīra čempioniem Maskavas CSKA no Krievijas, bet ACB čempionātā komanda pusfināla sērijā ar 1-3 zaudēja Valensijas «Basket» vienībai.

Maija vidū basketbola apskatnieks Deivids Piks ziņoja - Timma esot parakstījis trīs gadu līgumu ar «Baskonia» pēc sistēmas 2+1, turklāt tā kopējā vērtība esot aptuveni trīs miljoni dolāru (2,7 miljoni eiro). Tikmēr kontrakta izpirkuma maksa, ja latvietis vēlas doties uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA), esot viens miljons dolāru (892 381 eiro).

Timma pēdējos gados kļuvis arī par vienu no Latvijas izlases līderiem, bet 2013.gadā viņu NBA draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies». Šobrīd tiesības uz Timmu šajā līgā gan pieder Orlando «Magic» klubam.

Iepriekš savā karjerā Timma spēlējis Latvijas klubos Rīgas «ASK», «Liepājas Lauvas», BK «Ventspils» un «VEF Rīga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu