«Warriors» basketbolisti kļūst par NBA čempioniem; Durantu atzīst par MVP

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Goldensteitas «Warriors» komanda naktī uz otrdienu (Latvijas laiks) savā laukumā ar rezultātu 129:120 (33:37, 38:23, 27:33, 31:27) pārspēja Klīvlendas «Cavaliers» vienību un izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu. Uzvarētāju komandas līderi Kevinu Durantu atzina par finālsērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Finālsērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām «Warriors» guva panākumu ar 4-1. Šosezon NBA izslēgšanas turnīrā Goldensteitas vienība piedzīvoja tikai vienu zaudējumu 17 mačos.

Sērijas noslēdzošajā mačā «Warriors» rindās 39 punktus guva Durants, tikmēr Stefans Karijs iemeta 34 punktus un atdeva 10 rezultatīvas piespēles. 20 punktus iemeta 2015.gada NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Andrē Iguodala, kurš spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa.

«Cavaliers» rindās 41 punktu guva Lebrons Džeimss, kurš izcēlās arī ar 13 izcīnītām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. 26 punktus iemeta Kairijs Ērvings, un 25 guva Ērls Džozefs (JR) Smits.

Par finālsērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju atzītais Durants kļuva par pirmo spēlētāju 17 gadu laikā, kurš piecās NBA finālspēlēs katrā guvis vismaz 30 punktus. Iepriekš to 2000.gadā paveica Šakils O'Nīls.

Finālsērijā 28 gadus vecais Durants vidēji spēlē guva 35,2 punktus, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un veica 5,4 rezultatīvas piespēles, kā arī lieliski uzbruka grozam, realizējot metienus no spēles ar 58,8% precizitāti (trāpīti 60 no 102 metieniem).

Durants pagājušajā vasarā pievienojās «Warriors» komandai no Oklahomsitijas «Thunder» vienības. Viņam šis ir pirmais čempiona tituls. 2012.gadā Durants ar «Thunder» komandu finālā atzina tolaik Džeimsa pārstāvētās Maiami «Heat» pārākumu.

Pirmo reizi vēsturē par NBA čempionu kļuvis kāds Gruzijas basketbolists. «Warriors» rindās šosezon spēlēja Zaza Pačulija, kurš šajā finālsērijā abu komandu sastāvā bija vienīgais eiropietis.

Savukārt Džeimss kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš finālsērijā vidēji mačā izcēlies ar «triple-double», gūstot 33,6 punktus, izcīnot 12,0 atlēkušās bumbas un izdarot 10,0 rezultatīvas piespēles.

«Warriors» vienība izcīnījusi piekto čempiona titulu kluba vēsturē, ieskaitot laikus, kad komanda pārstāvēja citas pilsētas. 1947. un 1956. gadā titulu izdevās izcīnīt pārstāvot Filadelfiju, bet 1975. un 2015. gadā kā Goldensteitas vienībai.

Abas komandas savā starpā NBA finālā spēkojās trešo gadu pēc kārtas. «Cavaliers» pirms gada izcīnīja savu pirmo čempiona titulu kluba pastāvēšanas vēsturē, turklāt arī kļuva par pirmo komandu, kurai finālsērijā izdevies atspēlēties no 1-3 deficīta. Savukārt pirms diviem gadiem «Warriors» sērijā bija pārāka ar 4-2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu