Diennakts laikā uz Latvijas un Lietuvas izlašu spēli pārdots vairāk nekā 2000 biļešu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP

Pirmo 24 stundu laikā uz Latvijas un Lietuvas basketbola izlašu pārbaudes spēli pārdots 2100 biļešu, noskaidroja aģentūra LETA.

Abu principiālo pretinieku duelis «Arēnā Rīga» iecerēts 19.augustā. Tobrīd komandas jau būs tuvu tam, lai noslēgtu gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, kas sāksies 31.augustā. Kā pavēstījusi Latvijas Basketbola savienība (LBS), panākta vienošanās, ka abas izlases šajā mačā būs optimālajā sastāvā.

Lai arī pagaidām ažiotāža ap šo spēli nav sacelta, turklāt šī cīņa nav arī izreklamēta, pirmo 24 stundu laikā uz Latvijas un Lietuvas spēli pārdotas jau 2100 biļetes.

Kā aģentūrai LETA atklāja LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, biļetes pagaidām iegādājušies tikai Latvijas līdzjutēji, jo Lietuvā reklāmas par šo spēli vispār nav bijis. Turpinājumā abu valstu basketbola federācijas gan grasās vairāk reklamēt šo spēli, turklāt sagaidāms arī gana kupls skaits ar dienvidu kaimiņu līdzjutējiem.

Biļetes uz šo maču iespējams iegādāties portālā «Tvnet». To cena ir, sākot no desmit eiro, tomēr LBS cer ar šo maču nopelnīt līdzekļus, kurus veltīs Kristapa Porziņģa, Dāvja Bertāna un arī citu apdrošināšanu segšanai.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pirms diviem gadiem Latvijas komanda Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

Pateicoties sekmēm iepriekšējā finālturnīrā, Latvijai pirms šī turnīra nebija jāpiedalās kvalifikācijā. Pēc nākamā Eiropas čempionāta turpmāk finālturnīri tiks aizvadīti vien reizi četros gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu