Lietuvas basketbola izlases kandidātu sarakstā iekļauti četri NBA spēlētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Lietuvas basketbola vīriešu izlases kandidātu sarakstā iekļauti četri Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji, piektdien vēsta vietējie mediji.

Valstsvienības galvenais treneris Daiņus Adomaitis, kurš savas karjeras laikā no 2007. gada līdz 2009. gadam spēlēja Latvijas klubā «Barons»/LMT, nosaucis 18 spēlētājus, kuri pretendēs uz vietu komandas sastāvā dalībai Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā.

Kandidātos iekļauti četri spēlētāji, kuri aizvadītajā sezonā spēlēja NBA komandās, - Jons Valančūns (Toronto «Raptors»), Domants Sabonis (Oklahomsitijas «Thunder»), Mindaugs Kuzminsks (Ņujorkas «Knicks») un Donāts Motejūns (Ņūorleānas «Pelicans»).

Tāpat uz vietu sastāvā pretendēs arī Jons Mačulis no Spānijas granda Madrides «Real» un Mants Kalnietis no spēcīgā Itālijas kluba Milānas «Emporio Armani».

EČ grupu turnīrā Lietuvas izlase cīņas aizvadīs Izraēlas pilsētā Telavivā, spēlējot B apakšgrupā pret mājinieku izlasi, Gruziju, Itāliju, Ukrainu un Vāciju.

Lietuvas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionātos ir izcīnījusi trīs zelta godalgas (1937., 1937. un 2003. gadā), trīs sudraba medaļas (1995., 2013. un 2015. gadā), kā arī vienu bronzu 2007.gadā.

Tāpat Latvijas kaimiņvalsts basketbolisti guvuši panākumus olimpiskajās spēlēs, izcīnot bronzu 1992. gadā Barselonā, 1996. gadā Atlantā un 2000. gadā Sidnejā. Kā arī 2010. gadā izdevās izcīnīt bronzu pasaules čempionātā.

19.augustā «Arēnā Rīga» paredzēta pārbaudes spēle starp Latvijas un Lietuvas izlasēm. Uz šo maču biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties portālā TVNET. Pirmo 24 stundu laikā līdzjutēji iegādājās 2100 biļetes. Latvijas Basketbola savienība no gūtajiem ieņēmumiem cer apmaksāt daļu no Kristapa Porziņģa, Dāvja Bertāna un citu spēlētāju apdrošināšanām.

Latvijas izlase EČ apakšgrupu turnīru aizvadīs Turcijas pilsētā Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar mājinieku valstsvienību, pagājušā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Eiropas čempionāta finālturnīrs risināsies no 31. augusta līdz 17. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu