Laksa no Valmieras pārceļas uz Spāniju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja «Valmiera»/ORDO komandu, karjeru turpinās Spānijas augstākās līgas (ACB) vienībā Kompostelas «Rio Natura Monbus Obradoiro», sestdien par vienošanos uz trim sezonām paziņoja klubs.

Laksa aizvadītajā sezonā Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā kopumā 38 spēlēs vidēji guva 12,8 punktus, tikmēr Baltijas basketbola līgā (BBL) basketbolists 12 mačos vidēji iemeta 14,2 punktus.

Pašlaik 26 gadus vecais Laksa iepriekš savā karjerā pārstāvējis arī «Ventspils», «VEF Rīga», «Jūrmala»/«Fēnikss» un ASK/«Juniors» komandas, taču spēlēšana Spānijā viņam būs pirmā ārzemju pieredze.

Laksa pārstāvējis visu vecumu jauniešu izlases un aizvadījis arī 11 spēles Latvijas pieaugušo valstsvienības rindās, taču viņš nav iekļauts starp kandidātiem, kuri gatavosies rudenī gaidāmajam Eiropas čempionātam.

«Rio Natura Monbus Obradoiro» aizvadītajā sezonā Spānijas čempionātā ieņēma 13.vietu 17 komandu konkurencē ar 11 uzvarām un 21 zaudējumu.

Spānijas klubs Laksu raksturo kā lielisku snaiperi. 200 centimetrus augumā garais aizsargs aizvadītajā sezonā LBL čempionātā trīspunktu metienus realizēja ar 43,5% precizitāti un trāpīja 88,5% soda metienu.

«Nolīgstot Mārtiņu Laksu mēs esam ieguvuši labu snaiperi, kurš mums noteikti palīdzēs. Viņš īstajā laikā ir pieņēmis izaicinājumu izmēģināt spēkus ārpus savas valsts robežām, bez tam mūsu komandas spēles stils viņam ir ļoti piemērots,» norādījis «Rio Natura Monbus Obradoiro» menedžeris Hosē Luiss Mateo.

Aizvadītajā sezonā Spānijas ACB čempionātā spēlēja Anžejs Pasečņiks, kurš pārstāvēja Grankanārijas «Herbalife» komandu, un Rolands Šmits no Fuenlavradas «Montakit».

Nākamajā sezonā Spānijā spēlēs arī Jānis Timma, kurš pievienojies «Baskonia» vienībai, noslēdzot trīs gadu līgumu, bet cita spāņu granda Barselonas «Lassa» sastāvā vieta tiek solīta Rodionam Kurucam, kurš šosezon spēlēja šī kluba otrajā komandā, taču ar pirmo vienību debitēja ULEB Eirolīgā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu