Babkina rezultatīvākā pēc Eiropas čempionāta pirmajām divām kārtām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielisku sniegumu rādošā Latvijas sieviešu basketbola izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina ir rezultatīvākā pēc Eiropas čempionāta pirmajām divām spēļu kārtām.

Eiropas čempionātu Latvija iesāka piektdien, kad, neskatoties uz Babkinas 20 punktiem, ar 59:71 piekāpās Krievijai. Savukārt sestdien Babkina jau pirmajā puslaikā iemeta 20 punktus, bet kopā izcēlās ar 27 punktiem, kamēr Latvija ar 76:55 uzvarēja Melnkalnes valstsvienību.

Līdz ar to divos mačos Babkina ir sametusi vidēji 23,5 punktus, kas dod turnīra rezultatīvākās spēlētājas godu. Otrā ar vidēji 22 punktiem ir ukrainiete Alina Jagupova.

Babkina turnīrā realizējusi septiņus no 13 tālmetieniem, kas ar vidēji 53,8% dod trešo vietu starp visām spēlētājām. Tāpat viņa labi pilda saspēles vadītājas pienākumus un ar vidēji 6,0 rezultatīvām piespēlēm ir trešā turnīrā.

Vidēji mačā Babkina tikusi pie 23 efektivitātes punktiem, kas ir piektais rādītājs. Vērtīgākā spēlētāja turnīrā līdz šim ar vidēji 26,5 efektivitātes punktiem ir spāniete Sančo Litla.

Tāpat Anete Šteinberga vidēji mačā savākusi 11 atlēkušās bumbas, kas ir piektais rādītājs sacensībās.

Komandu ieskaitē Latvija ar vidēji 67,5 punktiem ir piektā rezultatīvākā izlase, bet realizēti 31,4% tālmetienu ir otrais labākais rādītājs, zaudējot vien Itālijai. Latvija ir arī trešā labākā atlēkušo bumbu savācēja.

Pirms pēdējās kārtas D apakšgrupas kopvērtējumā Beļģijai ir divas uzvaras divos mačos, Krievijai un Latvijai ir pa vienam panākumam, bet Melnkalne ir tukšā.

Latvijas izlase saglabā izredzes izcīnīt pirmo vietu grupā, taču tad ir jācer uz labvēlīgu iznākumu konkurentu cīņā. Ja pēdējā kārtā Melnkalne uzveiks Krieviju, Latvijai uzvara pirmdien pret Beļģiju ļaus uzreiz tikt ceturtdaļfinālā, savukārt, ja Krievija uzvarēs melnkalnietes, Latvijas izlasei pirmās vietas sasniegšanai būs nepieciešama uzvara pret Beļģiju ar 24 punktiem.

Lai turpinātu cīņu par medaļām un iespēju kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa izcīņai, apakšgrupā jāiekļūst pirmajā trijniekā. Pirmās vietas ieguvēja uzreiz sasniegs ceturtdaļfinālu, kamēr otro un trešo pozīciju īpašnieces spēkosies astotdaļfinālā. Tur D grupas komandām pretī stāsies izlases no C apakšgrupas - Francija, Serbija, Slovēnija vai Grieķija.

Latvijas basketbolistes piedalās savā septītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas, turklāt no pašreizējā sastāvā visos iepriekšējos bijusi tikai komandas kapteine Gunta Baško-Melnbārde. Līdz šim augstākā vieta kontinenta meistarsacīkstēs Latvijai bijusi ceturtā, ko izdevās izcīnīt 2007.gadā. Tiesa, iepriekšējie divi Eiropas čempionāti bijuši neveiksmīgi, jo komanda neizkļuva no apakšgrupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu