Basketbolistēm šodien EČ grupas turnīra noslēdzošā spēle

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Noslēdzošo spēli Eiropas čempionāta (EČ) grupas turnīrā šodien aizvadīs Latvijas nacionālā sieviešu basketbola komanda, kas Prāgā (Čehija) D apakšgrupas mačā sacentīsies ar Beļģijas valstsvienību. Cīņa sāksies plkst. 13.30, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Pēc divām kārtām D apakšgrupā Beļģijai ir divas uzvaras, Krievija un Latvija guvušas pa vienam panākumam, bet Melnkalne ir tukšā. Latvija un Beļģija jau ir garantējušas dalību izslēgšanas turnīrā, turklāt latvietes to paveikušas pēc divu turnīru pārtraukuma.

Ja Latvijas izlase sagraus Beļģiju ar vismaz 24 punktu pārsvaru, tā garantēs uzvaru apakšgrupā, bet, ja tiks gūta mazāk pārliecinoša uzvara, vajadzēs cerēt, ka spēlē, kas sāksies plkst.19, Melnkalne pārspēs Krieviju un tiks pie goda uzvaras. Citu rezultātu gadījumā Latvijas izlase gūs otro vai trešo vietu grupā un sacentīsies astotdaļfinālā.

«Pirms čempionāta jau teicu, ka mums ir plašs loks spēlētāju, kas var dot būtisku ieguldījumu komandas spēlē, un šodien [pēc uzvaras 76:55 pār Melnkalni] tas apstiprinājās,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Zībarts.

«Ceru, čempionāta turpinājumā savu spēli atradīs arī tās, kurām pagaidām to nav izdevies izdarīt.»

Lielisku sniegumu čempionātā rāda Latvijas izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina, kas ir rezultatīvākā pēc Eiropas čempionāta pirmajām divām spēļu kārtām. Divos mačos viņa ir sametusi vidēji 23,5 punktus, kas dod turnīra rezultatīvākās spēlētājas godu. Otrā ar vidēji 22 punktiem ir ukrainiete Alina Jagupova.

28 gadus vecā Babkina turnīrā realizējusi septiņus no 13 tālmetieniem, kas ar vidēji 53,8% dod trešo vietu starp visām spēlētājām. Tāpat viņa labi pilda saspēles vadītājas pienākumus un ar vidēji 6,0 rezultatīvām piespēlēm ir trešā turnīrā.

Komandu ieskaitē Latvija ar vidēji 67,5 punktiem ir piektā rezultatīvākā izlase, bet realizēti 31,4% tālmetienu ir otrais labākais rādītājs, zaudējot vien Itālijai. Latvija ir arī trešā labākā atlēkušo bumbu savācēja.

Latvijas komandas spēles 1. posmā (norādīts Rīgas laiks)

  • 16. jūnijā plkst. 16 - ar Krieviju 59:71
  • 17. jūnijā plkst. 13:30 - ar Melnkalni 76:55
  • 19. jūnijā plkst. 13:30 - ar Beļģiju

Hradeckrālovas grupās Spānijas un Turcijas izlases jau nodrošinājušas 1. vietas un tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā, bet Čehijas un Baltkrievijas izlases paliek ārpus izslēgšanas turnīra. Pirmdien noskaidrosies astotdaļfināla pāru sastāvi.

Prāgā visām pēdējās kārtas spēlēm būs nozīme vietu sadalīšanā.

2.posmā (20.jūnijs) – grupu 2. un 3. vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus (A2-B3, B2-A3, C-2-D3, D2-C3);

3.posmā (22.-25.jūnijs) – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

Latvijas komanda Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlē septīto reizi pēc kārtas. Līdz šim labākais rezultāts bijusi 4. vieta 2007. gadā. Vēl trīs reizes spēlēts ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu