Zībarts: Otrajā puslaikā pietrūka Elīnas Babkinas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc zaudējuma (58:62) Beļģijas valstsvienībai Eiropas čempionāta (EČ) grupas turnīra noslēdzošajā mačā atzina, ka otrajā puslaikā komandai pietrūkusi Elīna Babkina, kas spēli nevarēja turpināt savainojuma dēļ.

«40 minūtes cīnījāmies, agresīvi darbojāmies aizsardzībā. Labi tikām galā ar pretinieču centra spēlētājām. Tas, ka Anna Voutersa galotnē guva svarīgus punktus, liecina par viņas izcilo meistarību, nevis mūsu spēlētāju kļūdām. Vieglu punktu viņai nebija, viss nāca pēc smaga darba, apspēlējot viens pret vienu vai, par spīti pretestībai, precīzi metot no pustālās distances.

Protams, otrajā puslaikā pietrūka Elīnas (Babkinas). Trešajā ceturtdaļā ar agresīviem garāmgājieniem izdevās saraustīt beļģu aizsardzību. Taču nogurums ne tikai mazināja agresivitāti, bet arī ietekmēja lēmumu kvalitāti. Parādījās nedrošība, vairākkārt pārkāpām 24 sekunžu noteikumu.

Šīs spēles emocijas tagad jānoliek malā, lai koncentrētos rītdienas spēlei.

Minimālo uzdevumu esam izpildījuši, tagad domājam par nākamo soli. Par pretiniecēm astotdaļfinālā īpašu vēlmju nav. Ar Serbiju nesen spēlējām pārbaudes turnīrā, ar Slovēniju – kvalifikācijā. Informācijas netrūkst. Ir arī iespējas uzlabot spēli. Īpaši uzbrukumā, kur, izņemot Aneti (Šteinbergu) citu pienesums varētu būt lielāks. Gan Aija (Putniņa), gan Kristīne (Vītola) ir ļoti labas basketbolistes, ko pierādījušas gan klubos, gan pārbaudes spēlēs. Tikai jānotic saviem spēkiem,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Zībarts.

Latvijas komandas spēles 1. posmā (norādīts Rīgas laiks)

  • 16. jūnijā plkst.16 - ar Krieviju 59:71
  • 17. jūnijā plkst.13:30- ar Melnkalni 76:55
  • 19. jūnijā plkst.13:30 - ar Beļģiju 58:62

Grupas turnīru Latvijas komanda pabeigs 2. vai 3. vietā (pozīcija noskaidrosies pēc Krievijas – Melnkalnes spēles, kas sāksies plkst.19) un otrdien, 20. jūnijā, astotdaļfinālā spēlēs ar C grupas 2. vai 3. vietas ieguvējām.

2. posmā (20. jūnijs) – grupu 2. un 3. vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus (Ukraina - B3, B2- Ungārija, C2-D3, D2-C3).

3. posmā (22. - 25. jūnijs) – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

Latvijas komanda Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlē septīto reizi pēc kārtas. Līdz šim labākais rezultāts bijusi 4. vieta 2007. gadā. Vēl trīs reizes spēlēts ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu