Latvijas izlase apakšgrupā ieņem trešo vietu; Čehija negaidīti pārspēj Spāniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Krievijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīra D apakšgrupas spēlē pirmdien ar rezultātu 78:54 (21:18, 17:16, 19:15, 21:5) pārspēja Melnkalni, līdz ar to Latvijas izlase grupu turnīru noslēdza trešajā vietā.

Astotdaļfinālā Latvijas izlase tiksies ar C apakšgrupas otro spēcīgāko komandu, kas tiks noskaidrota Francijas un Grieķijas mačā. Ja šajā spēlē uzvarēs francūzietes, Latvija astotdaļfinālā tiksies ar Serbiju, bet, uzvarot Grieķijai, latvietēm pretī stāsies francūzietes.

Krievijas un Melnkalnes izlasēs rezultatīvākās bija naturalizētās amerikānietes. Krievijas izlasē ar 13 punktiem izcēlās Epifānija Prinsa, bet Melnkalnes valstsvienībā 17+9 iekrāja Endželika Robinsone.

Krievijas basketbolistes trešajā ceturksnī atradās iedzinējās ar 42:47, taču veica izrāvienu 17:2, kas ceturtās ceturtdaļas sākumā deva desmit punktu pārsvaru. Mača noslēdzošo ceturksni Krievijas izlase uzvarēja ar 21:5, svinot panākumu arī mačā.

Kā vēstīts, latvietes savā apakšgrupas pēdējā spēlē aizvadīja neveiksmīgas noslēdzošās minūtes un ar rezultātu 58:62 (10:16, 23:19, 18:9, 7:18) piekāpās Beļģijai.

D apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs triumfēja Beļģija, Krievijai bija divas uzvaras, Latvijai viens panākums, bet Melnkalne turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem.

Tikmēr A apakšgrupā turnīra saimnieces čehietes negaidīti ar 67:63 (17:17, 11:12, 17;15, 22:19) pieveica Spāniju.

Čehietēm ar 18 punktiem izcēlās naturalizētā amerikāniete Kija Vona, kura šosezon bija Anetes Šteinbergas komandas biedrene Prāgas ZVVZ USK komandā. Tikmēr spānietēm 17 punkti Sančo Litlas rēķinā.

Kā vēstīts, pirms tam šajā apakšgrupā Ukraina ar 84:72 (26:18, 21:12, 20:17, 17:25) apspēlēja Ungāriju.

Ukrainietēm ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Taisija Udodenko, bet ungārietēm 13 punktus iemeta Dorina Zele.

A apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja Spānija un Ukraina, bet savstarpējā mačā pārākas bija spānietes. Savukārt pa vienam panākuma tika Ungārijai un Čehijai, bet savstarpējā duelī uzvarēja ungārietes, līdz ar to viņas ieņēma trešo vietu apakšgrupā.

Lai turpinātu cīņu par medaļām un iespēju kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa izcīņai, apakšgrupā jāiekļūst pirmajā trijniekā. Pirmās vietas ieguvēja uzreiz sasniegs ceturtdaļfinālu, kamēr otro un trešo pozīciju īpašnieces spēkosies astotdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu