Šteinberga - labākā cīņā zem groziem pēc EČ pirmajiem trim mačiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Anete Šteinberga ir labākā cīnītāja zem groziem pēc Eiropas čempionāta pirmajām trim spēļu kārtām.

Eiropas čempionātu Latvija iesāka piektdien, kad ar 59:71 piekāpās Krievijai, bet otrajā mačā latvietes ar 76:55 uzvarēja Melnkalnes valstsvienību. Savukārt pirmdien apakšgrupu turnīra noslēdzošajā cīņā Latvija ar 58:62 piekāpās Beļģijai. Latvietes apakšgrupā ieņēma trešo vietu un otrdien astodaļfinālā spēkosies ar 2015.gada čempionēm serbietēm.

Šteinberga, kura uz meistarsacīkstēm devās ar pleca traumu, pirmajos divos mačos izcīnīja attiecīgi 12 un desmit bumbas zem groziem, bet spēlē pret Beļģiju viņa izcīnīja 20 atlēkušās bumbas, kas ir valstsvienības rekords Eiropas čempionāta finālturnīros.

Līdz ar to trīs mačos viņa vidēji izcīnījusi 14,0 atlēkušās bumbas, šajā statistikas rādītājā ieņemot pirmo vietu, kamēr otrā ar caurmērā 13,7 bumbām ir Melnkalnes basketboliste Endželika Robinsone.

Tāpat Šteinberga ir vienīgā basketboliste, kura katrā no trim spēlēm ir nopelnījusi «double-double» jeb divciparu skaitli divos statistikas rādītājos.

Tikmēr Elīna Babkina ar vidēji 19,0 punktiem mača ir dalītā trešajā vietā turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Pēc pirmajām divām kārtām viņa bija rezultatīvākā, taču trešajā mačā pirmajā puslaikā guva desmit punktus, bet otrajā puslaikā kājas savainojuma dēļ laukumā nedevās.

Turnīra rezultatīvākā spēlētāja ir Serbijas izlases basketboliste Sonja Petroviča, kura divās spēlēs vidēji iemetusi 20,5 punktus, bet otrā ar 20,3 punktiem ir ukrainiete Alina Jagupova. Savukārt Šteinberga ar vidēji 15,0 punktiem šajā sarakstā ieņem dalītu 15.vietu.

Tikmēr Kitija Laksa turnīrā realizējusi deviņos no 19 tālmetieniem, ar 47,4% precizitāti šajā statistikas rādītājā ieņemot sesto vietu, kamēr Babkina ar 43,8% (7/16) ir 11.pozīcijā.

Komandu ieskaitē Latvija ar vidēji 64,3 punktiem ir 11. rezultatīvākā izlase, taču ar viszemāko precizitāti - 33,9% - realizējusi metienus no spēles, toties ar 80,3% iemestajiem «sodiņiem» latvietes ir trešās labākās soda metienu realizētājas. Savukārt serbietes ar vidēji 68,3 punktiem mačā ir ceturtās rezultatīvākās.

Tāpat Latvija ieņem dalītu trešo vietu labāko bumbu savācēju sarakstā.

Latvijas un Serbijas astotdaļfināla mačs Prāgā sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika. Šā astotdaļfināla uzvarētāja ceturtdaļfinālā spēkosies ar Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Spāniju.

Latvijas basketbolistes piedalās savā septītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas, turklāt no pašreizējā sastāvā visos iepriekšējos bijusi tikai komandas kapteine Gunta Baško-Melnbārde. Līdz šim augstākā vieta kontinenta meistarsacīkstēs Latvijai bijusi ceturtā, ko izdevās izcīnīt 2007.gadā. Tiesa, iepriekšējie divi Eiropas čempionāti bijuši neveiksmīgi, jo komanda neizkļuva no apakšgrupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu