Oficiāli: Strēlnieks noslēdzis līgumu ar Grieķijas grandu «Olympiacos»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks noslēdzis divu gadu līgumu ar Grieķijas basketbola grandu Pireju «Olympiacos», vēsta vienība. Strēlnieks būs vislabāk atalgotais latviešu basketbolists Eiropā. Trešdien viņam jaunajā komandā paredzēts veikt medicīniskās pārbaudes.

Jau pagājušajā nedēļā vairāki plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka par trīskārtējo Vācijas čempionu nopietnu interesi izrāda divi ULEB Eirolīgas klubi, tostarp «Olympiacos», kas spēlētājam bija izteicis piedāvājumu un gaidīja viņa atbildi.

Portāls «Eurohoops» ziņoja, ka nopietnu interesi par Latvijas basketbolistu izrāda arī Krievijas klubs Maskavas apgabala «Khimki».

Strēlnieks nesen trešo gadu pēc kārtas kļuva par Vācijas čempionu Bambergas «Brose» komandas rindās, nodrošinot iespēju arī nākamsezon sacensties Eirolīgā.

Grieķijas basketbola apskatniece Nikija Bakuli vēsta, ka «Olympiacos» vienība par Strēlnieku iztērējusi 950 000 eiro.

«Olympiacos» nesen kļuva par Grieķijas vicečempioni, saspringtā finālsērijā piekāpjoties Atēnu «Panathinaikos Superfoods» vienībai. Pireju komandai ir A licence dalībai ULEB Eirolīgā.

Pašlaik 27 gadus vecais Strēlnieks aizvadītajā sezonā ULEB Eirolīgā vidēji mačā izcēlās ar 11,7 punktiem un 3,5 rezultatīvām piespēlēm, savukārt Vācijas bundeslīgas čempionātā ar 10,5 punktiem un 3,4 piespēlēm.

Savas karjeras laikā Strēlnieks iepriekš spēlējis arī Ukrainas komandā Kijevas «Budivelnyk» un Latvijas basketbola klubā «Ventspils».

Pēdējo gadu Latvijas izlases labākais saspēles vadītājs Strēlnieks valstsvienības rindās piedalījies 93 spēlēs, vidēji mačā gūstot 8,3 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu