Anžejs Pasečņiks: Gribu nokļūt NBA komandā, kas zinātu, ko ar mani darīt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: C.B. Gran Canaria

Naktī uz piektdienu Bruklinā risināsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta ceremonija. Pirmās kārtas beigu daļā, visticamāk, tiks izraudzīts Latvijas centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks. Viņam nav īpašu vēlmju, kurā komandā nonākt, bet cer tikt izraudzīts vienībā, kas zinātu, kā spēlētāju izmantot.

«Pieļauju, ka viņi [klubi] no manis vēlas izspiest vai pārbaudīt tās lietas, kuras neparādīju sezonas laikā. To, ka es varu driblēt, ļoti labi mest, spēlēt ar muguru pret grozu un darīt visas tās lietas, kuras nedarīju sezonas laikā laukumā,» sacīja 216 centimetru slaidais centra spēlētājs. «Tās bija lietas, kuras man viņi lika darīt treniņos. Domāju, ka tās izdarīju pietiekami labi.»

Viņš gan nenojauš, kura komanda latvieti varētu izvēlēties, bet savas prasmes rādījis vairāku vienību treneriem, ģenerālmenedžeriem, piemēram, Atlantas «Hawks», Portlendas «Trail Blazers» un latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio «Spurs».

«Nevienu konkrētu komandu, kurā es gribētu spēlēt, nevaru izcelt. Ja arī tā būs vienība, kas spēlē NBA stila basketbolu, domāju, man nebūs nekādu problēmu adaptēties. Ja godīgi, gribu nokļūt komandā, kas zinātu, ko ar mani darīt, un palīdzētu man augt. Tas ir viss, ko es vēlos.»

Pasečņikam neilgi pirms drafta jāsniedz daudz interviju Amerikas medijiem, kuri visi kā viens vienmēr jautā par Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi.

Vērīgāki basketbola draugi atcerēsies, ka 2013. gada U-18 Eiropas čempionātā Latvijā viņi ar Porziņģi tika dēvēti par «dvīņu torņu» tandēmu. Toreiz Pasečņiks tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Tiesa, karjeras straujāku augšupeju piedzīvoja Porziņģis.

«Kristaps teica man, lai treniņos spēlēju ar maksimālu enerģiju. Tā ir lieta, kas cilvēkiem patīk,» teica Pasečņiks, kas iepriekšējo sezonu pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Grankanārijas «Herbalife».

Šā brīža «Draft Express» prognozēs Pasečņikam paredz 25. numuru. Tam pretī atrodas Orlando «Magic» vienības nosaukums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu