Šteinberga kļuvusi par Eiropas čempionāta otro labāko atlēkušo bumbu vācēju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases līderēm Anete Šteinberga kļuvusi par nupat Čehijā aizvadītā Eiropas čempionāta otro labāko atlēkušo bumbu vācēju.

Piedaloties septiņos mačos, Šteinberga vidēji spēlē savāca 11,1 atlēkušo bumbu, kas šajā rādītājā deva trešo vietu. Savukārt līdere bija Krievijas basketboliste Marija Vadejeva, kura četros cīņās caurmērā izcēlās ar 12,3 atlēkušajām bumbām.

Tikmēr rezultatīvāko spēlētāju sarakstā neviena no Latvijas basketbolistēm nebija pirmajā desmitniekā, tomēr rezultatīvākā valstsvienībā ar 14,7 punktiem bija tieši Šteinberga, bet visa čempionāta ietvaros tas viņai deva 16.vietu. Viņa līdz ar to ieņēma stabilu pirmo vietu pēc savāktajiem «double-double» - tie basketbolistei bija pieci, kamēr tuvākajām sekotājām bija trīs.

Šteinberga šajā čempionātā bija arī Latvijas izlases efektīvākā spēlētāja, jo ik mačā caurmērā nopelnīja 18,4 efektivitātes punktus, kas bija 12.labākais rezultāts.

Savukārt Latvijas izlases kapteine Gunta Baško-Melnbārde ieņēma piekto vietu pieļautajās kļūdās, jo septiņos mačos viņa vidēji kļūdījās 3,6 reizes.

Tikmēr komandu vērtējumā Latvija bija turnīra devītā rezultatīvākā izlase, septiņos mačos caurmērā gūstot 63,7 punktus, kamēr līderei Krievijai četrās spēlēs bija 70,5 punkti. Savukārt izcīnītajās atlēkušajās bumbās Latvija bija astotā labākā (38,6 bumbas vidēji spēlē), bet astoto pozīciju komanda ieņēma arī bloķētajos metienos (2,0), rezultatīvajās piespēlēs (14,3) un pieļautajās kļūdās (13,9).

Svētdien par Eiropas čempionēm trešo reizi tika kronētas Spānijas basketbolistes, kuras finālā ar 71:55 pārspēja Franciju, kamēr trešo vietu pirmo reizi vēsturē izcīnīja Beļģija. Savukārt Latvijas izlase šo čempionātu noslēdza sestajā vietā, pirmo reizi iegūstot ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu