Brumermani uzaicinājums uz Latvijas izlasi sasniedzis Baltkrievijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pieredzējušo centra spēlētāju Aiju Brumermani, kura Latvijas sieviešu basketbola izlases treniņiem pirms Eiropas čempionāta pievienojās vien pirmās nedēļas beigās, uzaicinājums uz valstsvienību sasniedzis Baltkrievijā, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja spēlētāja.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, treniņus Latvijas izlasē sāka Ieva Kūlīte, tomēr viņa drīz vien atteicās no kandidēšanas un pirmās nedēļas beigās starp pretendentēm uz vietu sastāvā iekļāvās Brumermane. Turpinājumā viņa arī devās uz Eiropas čempionātu, palīdzot izlasei izcīnīt sesto vietu un pirmoreiz vēsturē kvalificēties Pasaules kausam.

«Kad izlase sāka treniņnometni, biju Baltkrievijā pie topošā vīra radiem. Vispirms pie manis painteresējās, vai es vispār būtu ieinteresēta, un tad arī sazvanījāmies ar treneri,» stāstīja Brumermane, kura pauda, ka uzaicinājumu gaidījusi ātrāk, bet par tik vēlu iespēju iekļauties izlasē bijusi pārsteigta. «Tomēr man ir ļoti liels prieks, ka piekritu, jo ir kolosāla komanda, lieliska atmosfēra un galvenais - liels prieks par paveikto.»

Brumermane pauda, ka izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts viņai jau laicīgi solījis vietu sastāvā. «Kad runāju ar treneri, viņš teica: ja mani aicina, tad ar domu, ka varēšu spēlēt. Ar nosacījumu, ja pati būšu labā formā. Biju pārliecināta, ka spēšu sevi pierādīt un būšu sastāvā,» teica spēlētāja, kura piedalījās jau savā piektajā Eiropas čempionātā, tomēr izlases sastāvā atgriezās pēc četru gadu prombūtnes.

Eiropas čempionātā Brumermane laukumā izgāja sešās no septiņām spēlēm, kurās vidēji izcēlās ar 2,3 punktiem un 2,8 bumbām zem groziem.

«Treneris gribēja mani izmantot konkrētās spēlēs pret konkrētiem spēlētājiem. Domāju, ka tajos gadījumos tas arī izdevās. Vienmēr ir kļūdas un kaut ko gribas izdarīt vēl labāk, bet kopumā laikam esmu apmierināta ar savu sniegumu,» teica sportiste, paužot, ka izlases kvalificēšanās Pasaules kausam ir lielisks sasniegums. «Protams, arī izlase vienmēr var labāk nospēlēt, bet tas lai paliek nākamajiem čempionātiem. Galvenais panākumu iemesls bija komandas gars un apziņa, ka esam viena komanda. Katrā spēlē treneris izvēlējās dažādas spēlētājas, bet visas vienmēr bija kopā laukumā un ārpus tā, kas, manuprāt, bija mūsu stiprākā puse.»

Brumermane pagājušo sezonu aizvadīja Francijas otrās līgas komandā Denkerkas «Malo», un arī nākamo viņa plāno aizvadīt šajā čempionātā.

«Esmu jau parakstījusi līgumu tajā pašā līgā, bet citā komandā. Jūtu, ka varu tur vēl progresēt. Pagaidām esmu apmierināta ar visu kā ir,» teica spēlētāja.

Karjeras laikā Brumermane ilgstoši pārstāvējusi Latvijas vadošās komandas, divreiz kļūstot par valsts čempioni. Viņa spēlējusi arī vienībās Ungārijā, Itālijā, Polijā un Francijā.

Izcīnīta sestā vieta Eiropas čempionātā ir atkārtots Latvijas izlases otrais labākais sasniegums, jo šāda pozīcija tika izcīnīta arī 2007.gadā. Savukārt 2005.gadā komanda iekļuva pusfinālā un turnīru noslēdza ceturtajā pozīcijā.

Izcīnot ceļazīmi uz Pasaules kausu, Latvijas izlase sasniegusi visu laiku otru lielāko panākumu kopš dalības 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu