Titulētais treneris Renesess: Pasečņikam nāktu par labu palikšana Spānijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas talantīgajam basketbolistam Anžejam Pasečņikam, kuru pirms nedēļas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izraudzījās pirmajā kārtā, nāktu par labu palikt Eiropā un nākamsezon spēlēt Spānijā, uzskata pieredzējušais treneris Aito Garsija Renesess.

21 gadu veco latvieti NBA draftā ar 25.numuru izvēlējās Orlando «Magic» komanda, taču pēc brīža tā Latvijas centra spēlētāju aizmainīja uz Filadelfijas «76ers» vienību, kurā pēdējos gados sapulcēti daudzi jauni un talantīgi basketbolisti, taču tā iepriekšējās piecās sezonās pēc kārtas nav sasniegusi izslēgšanas spēļu turnīru.

216 centimetrus augumā raženajam Pasečeņikam vēl ir spēkā divu gadu līgums ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Grankanārijas «Herbalife». Viņu gan savās rindās vēloties redzēt vairākas Spānijas komandas, bet tādā gadījumā par spēlētāju jāmaksā izpirkuma maksa.

Prieku par latvieša izaugsmi paudis Pasečņika bijušais treneris Renesess, kurš izcīnījis vairākus titulus un pazīstams kā viens no labākajiem Eiropas speciālistiem jauno basketbolistu attīstībā. Viņš deviņas reizes kļuvis par ACB līgas čempionu ar «Barcelona» komandu, izcīnījis sudrabu 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs ar Spānijas valstsvienību, kā arī strādājis ar Seviļas klubu laikā, kad to pārstāvēja Kristaps Porziņģis.

«Esmu ļoti priecīgs par viņu. Tomēr var gadīties, ka Pasečņiks nokļūst ne visai labā komandā,» portālā «Eldiario» citēts treneris Renesess, kurš vadīja Pasečņika pārstāvēto «Herbalife» komandu no 2014. līdz 2016. gadam.

Renesess uzsver, ka katra spēlētāja situācija jāvērtē atsevišķi. Viņaprāt, svarīgākais ir Pasečņikam pašam pieņemt sev labāko lēmumu. Tāpat treneris uzskata, ka latvieša palikšana «Herbalife» komandā spēlētājam būtu «laba opcija».

Pieredzējušais treneris Pasečņika situāciju salīdzina ar Argentīnas basketbola zvaigznes Manu Džinobili gadījumu. Viņu 1999.gadā NBA draftā otrās kārtas pašās beigās izvēlējās Sanantonio «Spurs» komanda, taču basketbolists trīs gadus pēc tam karjeru turpināja Eiropā, kur strauji progresēja. Džinobili tagad ir četrkārtējs NBA čempions ar «Spurs» komandu, kā arī 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu zelta medaļas laureāts ar Argentīnas izlasi.

«Viņš var arī sekot piemēram kā Džinobili, kurš vispirms triumfēja Argentīnā, pēc tam Itālijā, izcēlās valstsvienībā un tad devās uz labu NBA komandu,» salīdzināja Renesess.

Pasečņiks pagājušajā sezonā Spānijas ACB čempionātā 35 mačos vidēji spēlē izcēlās ar 7,8 gūtiem punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

Pagaidām nav zināms, vai Pasečņiks varēs palīdzēt Latvijas valstsvienībai Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas šajā vasarā risināsies Turcijas pilsētā Stambulā. Visticamāk, viņš spēlēs «76ers» NBA Vasaras līgas komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu