Porziņģa pārstāvētā «Knicks» no amata atbrīvo kluba prezidentu Džeksonu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas «Knicks» oficiāli pārtraukusi sadarbību ar kluba prezidentu Filu Džeksonu, kurš iepriekš centās aizmainīt Latvijas basketbolistu uz citu vienību, trešdien paziņoja klubs.

Informācija, ka abas puses dosies katra savā virzienā, izskanēja jau otrdien pēc ASV laika, tomēr trešdien par to paziņots oficiāli.

«Pēc rūpīgām pārdomām un apsvērumiem mēs savstarpēji vienojāmies, ka «Knicks» dosies citā virzienā,» paziņojumā citēts kluba īpašnieks Džeimss Doulans. «Fils Džeksons ir viena no cildenākajām un sekmīgākajām personībām NBA vēsturē. Viņa mantojams basketbolā ir nepārspējams. Vēlam viņam visu to labāko un pateicamies viņam par ieguldījumu «Knicks» labā gan kā spēlētājam, gan kā prezidentam.»

Tikmēr Džeksons norādīja, ka «Knicks» klubam vienmēr būšot īpaša vieta viņa sirdī.

«Tieši šajā komandā aizsākās mana karjera NBA. Par to es būšu mūžam pateicīgs. Pateicos arī Doulanda kungam par sniegto iespēju atgriezties šajā klubā. Protams, es biju cerējis atgriezt NBA čempiontitulu šajā klubā, tāpēc esmu ļoti sarūgtināts, ka tas neizdevās. Ņujorkas fani būtu to pelnījuši,» pauda Džeksons.

«The Vertical» trešdien iepriekš ziņoja, ka «Knicks» īpašnieks Doulans kā nākamo kluba prezidentu vēloties redzēt Masai Udžiri, kurš pašlaik šos pienākumus veic citā NBA komandā Toronto «Raptors». Viņš šajā postenī atrodas kopš 2013.gada, turklāt šos gadus vienība bijusi viena no vadošajām Austrumu konferencē.

Doulans arī norādīja, ka viņš šobrīd neiesaistīsies «Knicks» komandas darbā, bet to šobrīd īstermiņā darīs ģenerālmenedžeris ģenerālmenedžeris Stīvs Milss, kurš kopā ar palīgiem izstrādās turpmāko attīstības plānu.

Trijos gados ar Džeksonu kā prezidentu «Knicks» komanda uzvarēja 80, bet zaudēja 166 spēlēs, katrā gadā ciešot neveiksmes vismaz 50 cīņās.

Patlaban 71 gadu vecajam Džeksonam pēc iepriekšējās sezonas bija iespēja izpirkt savu līgumu, kas 2014.gadā tika noslēgts uz pieciem gadiem, tomēr tas netika izdarīts, līdz ar to vienošanās bija spēkā vēl uz diviem gadiem, kuros Džeksonam jāsaņem 24 miljoni dolāru (21 miljons eiro).

Īpaši skaļu kritiku Džeksons saņēma pēdējās nedēļās. Viņam ir nesaskaņas ar latviešu fenomenu Porziņģi, ko prezidents nesen vēlējās aizmainīt, kā arī viņš regulāri publiski aicina «Knicks» lielāko zvaigzni Karmelo Entoniju piekrist doties uz citu komandu.

Aprīlī Porziņģis, esot neapmierināts ar situāciju «Knicks» komandā, neieradās uz sezonas noslēguma sarunām ar Džeksonu un ģenerālmenedžeri Stīvu Milsu.

Tikmēr kāds no šā gada drafta vadošajiem spēlētājiem neoficiālās sarunās ESPN atklājis, ka Džeksons treniņa laikā nepārtraukti snauduļojis.

Tieši ar «Knicks» komandu septiņdesmitajos gados Džeksonam kā spēlētājam izdevās divreiz triumfēt NBA čempionātā. Ar Džeksona palīdzību izcīnītais tituls 1973.gadā ir pēdējais, ko Ņujorkas vienība spējusi iegūt.

Kā trenerim viņam pasaules spēcīgākajā basketbola līgā kopumā 11 reizes izdevās triumfēt ar Čikāgas «Bulls» un Losandželosas «Lakers» vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu