«Clippers» saspēles vadītājs Pols karjeru turpinās «Rockets»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākajiem saspēles vadītājiem Kriss Pols no Losandželosas «Clippers» komandas pārcelsies uz Hjūstonas «Rockets», vēsta izdevums «The Vertical».

Jau iepriekš 32 gadus vecais Pols bija brīdinājis «Clippers», ka neturpinās savu līgumu un vasarā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, bet basketbolistam bija liela vēlme apvienoties ar «Rockets» zvaigzni Džeimsu Hārdenu.

Saviļņojumu par gaidāmo darījumu, kas gan vēl nav apstiprināts oficiāli, trešdien sociālajos tīklos pauda arī Pols. «Šobrīd mani ir pārņēmis neticams daudzums emociju - pat nezinu, ko teikt. Manī ir daudz mīlestību un asaru. Man ir paveicies, ka varu spēlēt basketbolu. Vēlos pateikties Losandželosas pilsētai un «Clippers» komūnai. Šo sešu gadu laikā jūs laipni esat uzņēmuši ne tikai mani, bet arī manu ģimeni. Mēs visi jūs mīlam.»

Tomēr Pols, vienojoties ar «Clippers», izlēmis turpināt savu pašreizējo līgumu ar nosacījumu, ka viņš uzreiz tiek aizmainīts uz «Rockets». Tādējādi Losandželosas vienība neatdos saspēles vadītāju par brīvu, un tiek ziņots, ka Hjūstonas klubs pretī dos aizsargus Patriku Beverliju un Lū Viljamsu, uzbrucēju Semu Dekeru un nākamā gada NBA drafta pirmās kārtas izvēles tiesības.

Polam bija laiks tieši līdz trešdienai, lai atteiktos no sava pēdējā līguma gada, kas viņam paredz 24,2 miljonu dolāru (21,2 miljonu eiro) lielu algu.

Ja Pols šajā starpsezonā būtu kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu, viņš vasarā varētu slēgt līgumus, kas viņam par sezonu ļautu nopelnīt vismaz 34 miljonus dolāru (30 miljonus eiro). Savukārt pēc pievienošanās «Rockets» saspēles vadītājs pēcāk varēs pretendēt uz maksimālo līgumu - 205 miljoni dolāru (180 miljoni eiro) piecos gados.

Tiek ziņots, ka Pols un Hārdens jau krietnu laiku apsprieduši spēlēšanu vienā komandā.

Kā viena no pretendentēm iegūt Polu šovasar tika uzskatīta arī latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs».

Pols deviņas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet «Clippers» komandu viņš pārstāvēja sešas sezonas. Tikpat ilgu laiku viņš bijis arī Ņūorleānas klubā.

Tiesa, Pola pārstāvētās komandas tā arī ne reizi nav iesaistījušās nopietnā cīņā par NBA čempiontitulu.

Savas karjeras laikā Pols vidēji izcēlies ar 18,7 punktiem, 9,9 rezultatīvām piespēlēm un 2,3 pārtvertām bumbām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu