Pasečņiks drīzumā informēs par plāniem saistībā ar Latvijas izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šogad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmajā kārtā izraudzītais Latvijas garā gala basketbolists Anžejs Pasečņiks savu lēmumu par dalību Latvijas izlasē šovasar vēl nav pieņēmis, bet tuvākajā laikā tas kļūs zināms.

«Lēmums vēl nav pieņemts, bet drīzumā jau visu zināsim,» portālam TVNET sacīja Pasečņiks, kuru nacionālās komandas kandidātu lokā gatavošanās ciklā Eiropas čempionātam iekļāvis valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Arī basketbolista aģents Artūrs Kalnītis TVNET apstiprināja, ka lēmums attiecībā uz Latvijas izlasi vēl nav pieņemts.

«Twitter» vidē parādījušās baumas, pieņēmumi un versijas, ka 21 gadu vecais Pasečņiks šovasar Latvijas valstsvienībai nepalīdzēs. Turklāt šos ierakstus veikuši ar basketbolu saistīti cilvēki.

Latvijas valstsvienībai pirmais treniņš paredzēts 17. jūlijā.

Šovasar Latvijas izlasē sapulcēti visi labākie spēlētāji, tostarp Ņujorkas «Knicks» zvaigzne Kristaps Porziņģis, Sanantonio «Spurs» uzbrucējs Dāvis Bertāns un viens no Eiropā labākajiem saspēles vadītājiem Jānis Strēlnieks, kurš jauno sezonu aizvadīs spēcīgajā ULEB Eirolīgas komandā Pireju «Olympiacos».

2017. gada NBA draftā Pasečņiku ar 25. numuru pirmajā kārtā izvēlējās Orlando «Magic» komanda, bet jau pēc brīža tiesības uz viņu ieguva Filadelfijas «76ers», kas ar centru rēķinās nākotnē. Lai arī par Pasečņiku starpsezonā interesi izrādīja vairākas ULEB Eirolīgas komandas (Barselonas «Lassa» un «Valencia»), nākamo sezonu viņš pavadīs Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā Grankanārijas «Herbalife», uz kuru no «VEF Rīga» pārcēlās 2015. gadā.

Eiropas čempionāts risināsies no 31. augusta līdz 17. septembrim. Latvijas izlase spēlēs Stambulas apakšgrupā pret Krieviju, Turciju, Beļģiju, Lielbritāniju un Serbiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu